Tuesday, December 20, 2011

HANGER KLIP TUDUNG AWNING FOR SALE

Assalamualaikum.

Saya kini merupakan pengedar hanger klip tudung awning. Bagi anda yang berminat untuk memiliki hanger klip bolehlah menghubungi saya untuk mendapatkan hanger klip secara by hand atau by pos. Promo price untuk hanger ini hanya RM13=10pcs. Boleh request juga sama ada anda inginkan warna Pink, Hitam atau Putih ya. Setakat ini permintaan sangat tinggi terhadap hanger klip bewarna pink. Contact saya untuk membuat sebarang tempahan: 0194194194




Ini pula adalah contoh penggunaan hanger klip pada Tudung Fareeda Nyata Jelita.


Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya pada bila-bila masa: 0194194194

Friday, December 16, 2011

Agent Catalyst di Uitm Shah Alam

Assalamualaikum.


Saya kini telah kembali berada di Kuala Lumpur. Kepada semua agent Lemonade Bizz dan regular customer, anda boleh mengambil produk Catalyst secara by hand atau by pos seperti biasa daripada saya di sekitar Kuala Lumpur dan Putrajaya.


Bagi anda yang inginkan produk Catalyst khususnya kepada penuntut di Uitm Shah Alam, anda boleh menghubungi agent saya di sana 0129858254 (Miza).

Sunday, November 13, 2011

Kepada Agent Lemonade Catalyst dan Customer..!!!

Perhatian kepada Agent Lemonade Catalyst dan semua customer area Kuala Lumpur dan Putrajaya!! Anda hanya boleh COD produk Catalyst n Mary Kay sehingga 18 November 2011 kerana saya berada di luar KL selama 3 minggu sehingga 11 Disember 2011. Place ur order dgn kadar segera bagi memudahkan saya mengedarkan stok anda. Kalau nak by pos still ON mcm biasa. :'D Anything juz text me as usual 0194194194

Thursday, November 10, 2011

KELEBIHAN TIMEWISE MOISTURE RENEWING SOFTENER

RM90 147ml

DR. BETH LANGE BERKATA:
"Saiz sebenar liang roma (pori) kita tidak berubah apabila kita semakin tua. Kita kata pori bertambah besar, sebenarnya ia hanya menjadi lebih ketara akibat pengenduran dinding pori. Memang mustahil untuk mengecilkan saiz pori, namun anda boleh mengurangkan keketaraannya dengan TimeWise® Moisture Renewing Softener"

FAKTA: KULIT YANG DIHIDRATKAN DENGAN BAIK TAMPAK LEBIH MUDA KERANA KULIT YANG TERSEDUH DENGAN LEMBAPAN KURANG MENUNJUKKAN KEDUTAN DAN TAMPAK LEBIH TEGANG SERTA LICIN


BAGAIMANA IA BERTINDAK
Pelembut ini dirumus khas untuk menjadikan kulit anda berasa lembut bak sutera, dihidratkan dan sedia menerima pelbagai faedah daripada setiap langkah yang berikutnya.

 Ia menyeduh kulit dengan lembapan. TimeWise® Moisture Renewing Softener mengandungi natrium hialuronat penggemar lembapan, satu humektan kuat yang bertindak seperti span pada kulit anda, membantu menarik lembapan supaya kulit anda boleh menggunakannya secara lebih berkesan. Kulit akan segera dilembapkan dan membantu kulit kelihatan lebih licin, sihat dan mudah pulih.

 Ia membantu mengurangkan keketaraan pori. TimeWise® Moisture Renewing Softener dirumus dengan mirtus komunis, sejenis ekstrak daripada pokok bunga mirtel, dan ekstrak biji lentil yang kedua-duanya dapat membantu menyokong matriks derma kulit. Tekstur kulit kelihatan halus serta dapat mengurangkan keketaraan pori dan garis-garis halus.

 Ia menjadikan kulit kelihatan lebih cerah. Dirumus dengan Niasinamida, pelembut ini membelai dan menjadikan kulit kelihatan lebih cerah, berkilau dengan seri wajah yang sihat. Niasinamida telah menunjukkan keupayaannya mengurangkan kesan kerosakan akibat dedahan kepada UV yang menyebabkan pigmentasi tidak sekata. 

 †Berdasarkan ujian in vitro

FAEDAH DAN PERAKUAN
Dalam satu kajian selama dua minggu*, sejumlah besar wanita bersetuju bahawa TimeWise® Moisture Renewing Softener meningkatkan hasil rejimen penjagaan kulit mereka. Di bawah ini adalah kenyataan mereka: 

 90% mengatakan kulit mereka berasa lembut dan dihidratkan
 89% mengatakan ia membantu kulit mereka kelihatan lebih licin
 87% mengatakan kulit mereka berasa disuburkan
 83% mengatakan ia membantu menambah baik tekstur kulit
 77% mengatakan ia mengurangkan keketaraan pori 
*Keputusan yang dilaporkan dalam kajian pengguna bebas selama dua minggu.

** Bagi anda yang mahu mendapatkan maklumat lanjut, ingin membuat pembelian, atau ingin mencuba produk ini secara percuma boleh hubungi saya 0194194194. Ur beauty consultant Mary Kay.



Friday, October 21, 2011

Skin Care N Basic Makeup Class

Di dalam Mary Kay, kami menawarkan Skin Care Class secara percuma kepada semua para pelanggan untuk mencuba produk sebelum membuat keputusan untuk membelinya. Di dalam Skin Care Class tersebut, manfaat yg akan anda perolehi adalah seperti berikut:


1) Skin Analisis
Kulit anda akan dikenalpasti dan set penjagaan wajah yg sesuai akan dicadangkan kepada anda untuk mencuba sendiri.

2) Facial Session
Semasa facial session, anda akan diajar cara2 yang betul untuk membersihkan kulit wajah.

Antaranya:
- Berpeluang menggunakan produk Body Care & Spa seperti Satin Hands Pampering Set / Foot Spa
- Cara yg betul untuk membersihkan bahagian mata dan bibir dengan menggunakan Oil-Free Eye Make-Up Remover.
- Penggunaan Cleanser dan cara-cara yg betul untuk mencuci muka.
- Penggunaan Mask dan cara-cara yg betul untuk memakainya.
- Penggunaan Freshener secara betul.
- Penggunaan Moisturizer.
- Lip spa dengan menggunakan Satin Lips Lip Mask.
- Melembapkan bibir dengan Satin Lips Lip Balm.
- Berpeluang untuk menggunakan supplement danbarangan lain spt Timewise Day Solution, Oil-Free Hydrating Gel, TW Firming Eye Cream, dan byk lagi..

3) Beauty Make-Over
Pada sessi ini, anda berpeluang untuk mencantikkan wajah anda dengan mengunakan barangan cosmetics dari Mary Kay. Antaranya seperti foundation, mineral powder foundation, eye primer, mineral eye color, eye brow, eye liner, mineral cheek color, creme lipstick, nourishine lip gloss dan macam2 lagi...

4) Beauty Consultation
Di akhir sessi, kita akan mengadakan consultation supaya anda dapat mencapai objective yg anda inginkan.

Menarik bukan? Dan semua di atas adalah FREE untuk anda. 10 sen pun tak perlu bayar. :))

Berminat?

Sila hubungi saya utk appointment ok.
Beauty Consultant Mary Kay
HP No: 0194194194
Email: sweetstoberi@gmail.com

Wednesday, October 12, 2011

Menjana Pendapatan Dengan Catalyst

Assalamualaikum..

Kepada anda yang ingin mendapatkan side income boleh hubungi saya sekiranya berminat untuk menjadi agent Catalyst. Saya ingin mencari agent yang aktif di setiap negeri. Saya pasti ramai dikalangan anda yang ingin mencari pendapatan tambahan. Produk Catalyst semakin diyakini dan permintaan terhadap produk Vco Catalyst khususnya semakin meningkat pada setiap hari. Jangan lepaskan peluang keemasan bagi anda yang inginkan pendapatan yang lebih. 

Hanya dengan membuat pembelian bernilai RM150 anda layak menjadi agent Catalyst dan mendapat keuntungan sehingga 45%. Mana-mana student IPT or yang nak kawen tapi bajet ciput boleh la try jadi agent k. Good luck! 


Hubungi saya: 0194194194


Tuesday, October 4, 2011

Kelebihan Timewise Night Restore & Recover Complex Mary Kay

Harga RM190


Beauty Consultant Mary Kay: Lemonade 0194194194

Waktu malam ialah masa yang tepat untuk mencergaskan potensi penentang usia kulit. Produk penjana kuasa ini dirumus untuk mengoptimumkan daya pemulihan kulit pada waktu malam dengan mencetuskan penghasilan kolagen baru, memulihara perintang kulit dan membantu mengisi semula simpanan antioksidan yang berharga.

FAKTA:
Pada waktu malam, kulit anda perlu berehat daripada tekanan persekitaran yang dihadapi setiap hari, pakar bersetuju bahawa malam ialah masa yang terbaik untuk kulit kita melalui proses pemuliharaan. Timewise Night Restore & Recover Complex bertindak pada masa kritikal ini apabila kulit anda memerlukan pelbagai keperluan.


FAEDAH DAN PERAKUAN
7 daripada 10 wanita bersetuju bahawa kulit mereka berasa lebih muda selepas seminggu. Dan dalam satu kajian pengguna bebas selama 12 minggu, satu majoriti besar wanita bersetuju bahawa TimeWise® Night Restore & Recover Complex  mengurangkan tanda-tanda penuaan pramatang dan kerosakan akibat persekitaran sebagai antara faedah yang ketara.

 71% mengatakan ia mengurangkan keketaraan kerosakan akibat persekitaran
 70% mengatakan ia mengurangkan tanda penuaan pramatang
 69% mengatakan ia mengurangkan keketaraan garis ekspresi 
 76% mengatakan kulit berasa lebih tegang

* Keputusan yang dilaporkan dalam satu kajian pengguna bebas selama 12 minggu

PELANGGAN YANG DISARANKAN

 Wanita yang sedia melawan penuaan pada tahap yang seterusnya
 Wanita yang sedia menggunakan teknologi terkini dan ramuan yang paling berkesan 
 Wanita yang pernah melihat faedah ketara yang dibawakan produk TimeWise® dan ingin meningkatkan lagi faedah produk yang mereka sedang guna. 
 Wanita yang mungkin baru mengenali TimeWise® tetapi sedang mencari inovasi baru dalam penjagaan kulit 


BAGAIMANA IA BERTINDAK
Ahli-ahli sains di Pusat Penyelidikan Mary Kay membangunkan satu produk dengan 5 ramuan utama yang membekalkan keperluan yang paling diperlukan kulit anda:

 Ia mencetuskan penghasilan kolagen baru. TimeWise® Night Restore & Recover Complex  dirumus dengan palmitoil tetrapeptide-7, satu ramuan yang terkenal serta penting untuk mencetuskan penghasilan kolagen. 

 Ia mensasarkan matriks kulit. Komponen asas matriks derma kulit ialah kolagen, iaitu  rangka seperti jaring yang menyokong kulit. Semakin lemah matriks derma, semakin tualah orang itu akan kelihatan. Memandangkan palmitoil tetrapeptide-7 ialah ramuan yang terkenal penting untuk mencetuskan penghasilan kolagen, maka ia merupakan ramuan penting dalam produk penjagaan kulit yang dirumus untuk menentang tanda penuaan yang ketara. 

 Ia memulihara perintang kulit. Perintang yang sihat amat penting kepada kesihatan kulit, memandangkan perintang mengawal dan mengekalkan paras lembapan yang membantu kulit berfungsi  dan wajar. Sebahagian besar daripada perintang kulit terdiri daripada lipid yang fungsinya boleh disokong oleh ramuan tertentu. Sterol buah delima yang kaya dengan lipid berpotensi membantu memperkuat dan menstabilkan perintang kulit. Pusing ganti sel juga merupakan elemen penting dalam kesihatan kulit memandangkan sel yang lama boleh menghalang sel baru daripada timbul di permukaan. Ekstrak Buah Berangan telah menunjukkan keupayaannya menggalakkan pusing ganti sel.

 Ia membantu kulit pulih daripada kerosakan harian. Setiap hari, kulit terdedah kepada radikal bebas akibat dedahan UV yang menyebabkan kerosakan berpanjangan yang boleh mengumpul momentum jika tidak diatasi segera. Ekstrak Biji Kapas yang kaya dengan peptida boleh membantu kulit pulih daripada cabaran yang dihadapinya pada sebarang hari. Ekstrak Acai Berry pula membantu mengisi semula kehilangan antioksidan pada siang hari. Melainkan simpanan antioksidan ini diisi semula pada waktu malam, kerosakan yang terkumpul akan menyebabkan penuaan menjadi ketara. 

*Berdasarkan ujian in vitro 


RAMUAN UTAMA DAN FUNGSI

Palmitoil Tetrapeptide-7: Mencetuskan penghasilan kolagen baru 
Ekstrak Biji Kapas: Menggalakkan pemulihan kulit; mengurangkan kesan kerosakan harian.
Ekstrak Acai Berry: Membantu mengisi semula kehilangan antioksidan pada siang hari
Ekstrak Buah Berangan: Menggalakkan pusing ganti kulit
Sterol Buah Delima: Berpotensi membantu memperkuat dan menstabilkan perintang kulit 

* Berdasarkan ujian in vitro

 Kulit kita pada siang hari.

Kulit kita pada waktu malam.

**Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian, sila hubungi saya 0194194194..


Wednesday, September 28, 2011

Vco Catalyst Murah RM38

Berita baik khususnya kepada orang-orang Kuantan, Pekan dan Rompin, Pahang. Anda boleh mendapatkan Vco Catalyst dengan harga yang lebih murah iaitu RM38 sebotol berbanding harga asal RM39.90 HANYA SECARA BY HAND dengan salah seorang agent saya Puan Marlia 0127564104. Dia tak ada buat penghantaran by pos tapi hanya buat jual beli secara by hand. So, kalau uol nak dapatkan Vco ke, Collagen ke or lain-lain product Catalyst dengan harga yang murah boleh hubungi beliau.


p/s: Promosi Vco n Collagen Catalyst RM38/box akan dilanjutkan memandangkan permintaan terhadap kedua-dua produk ini amat tinggi. Lemonade Bizz mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua agent dan customer. 

Tuesday, September 20, 2011

Promosi Vco & Collagen Catalyst

Promosi Vco & Collagen Catalyst sehingga 30 September 2011. Free postage 
untuk 5 boxes Vco or Collagen. Vco only RM38 per box. Collagen only RM58 per box.

Call or sms: 0194194194 (Lemonade)



Monday, August 8, 2011

Let's Go Bali by CATALYST



LETS GO BALI 2011!

SYARAT2 UMUM (yang mesti anda faham dan jelas)
Terbuka kepada semua Agen  Berdaftar.
Syarat kelayakan minimum ialah RM300 bagi AGEN.


Top RANKING bagi 10 Agen akan diupdate oleh pihak syarikat setiap minggu

3 0rang STOKIS & 3 orang AGEN akan memenangi percutian idaman ini!

Tarikh akhir penyertaan : 30 September 2011

BAGAIMANA UNTUK MENYERTAI?

Apa AGEN perlu buat ? :
1.Setiap AGEN perlu membuat Pembelian Sah dari mana-mana stokis atau State DC (State Distribution Coordinator) yang berdaftar.
2.Pastikan anda menyimpan resit pembelian dari stokis dan DC sebagai rujukan.
Ingin menyertai GO BALI 2011 Contest? Jika anda masih belum mendaftar sebagai Agen, Daftar Sekarang..! email Lemonade di sweetstoberi@gmail.com
Apa STOKIS perlu buat?:
1.Stokis perlu membuat Pembelian Sah dari mana-mana State DC (State Distribution Coordinator) yang berdaftar.
2.Pastikan anda menyimpan resit pembelian dari DC sebagai rujukan.
3.Stokis perlu merekodkan setiap pembelian agen ke dalam "Weekly Sales Report" dan "Weekly Ranking Report".
Stokis dikehendaki menghantar "Weekly Sales Report" kepada DC Negeri setiap hujung minggu (Ahad).

UNTUK MAKLUMAT LENGKAP LIHAT DI SINI :
http://catalyst2u.net/gobali.html
Pihak syarikat akan mempamerkan kedudukan terkini 10 agen dan 10 stokis di laman web. for more info visit :
Pemenang akan diumumkan melalui laman web dan surat makluman dari syarikat.
Pihak syarikat memantau setiap proses dan jika berlaku penipuan dan penyelewengan, penyertaan anda secara automatik akan terbatal.
Keputusan pihak syarikat adalah muktamad dan surat-menyurat ,e-mail, sms dan MMS tidak akan dilayan.

Tuesday, July 19, 2011

Kesan Pengambilan Fibre Drink Catalyst

First time saya jual Fibre Drink bila ada permintaan daripada seorang customer. Dalam masa 1-3 hari selepas mengamalakan Fibre Drink Catalyst dah nampak kesan pada beliau. 



Now, semuanya kembali normal katanya. Dalam masa 1 minggu semasa pengambilan fibre drink berat badan beliau telah turun sebanyak 3kg. Alhamdulillah.


* Beliau yang saya maksudkan di atas merupakan salah seorang agent saya di Johor, Nur Zeatty Mar'dianiee. 

Thursday, June 23, 2011

MARY KAY TIDAK MENGANDUNGI BAHAN BERBAHAYA YANG MEROSAKKAN KULIT

Tanya apa sahaja tentang Mary Kay product: 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com

Jika inginkan facial percuma menggunakan produk Mary Kay, sertai skin class percuma bersama saya as a Beauty Consultant Mary Kay. Masa dan hari anda yang tentukan. :'D 


KEGHAIRAHAN sesetengah wanita untuk memiliki kulit cerah dengan cara cepat 
menggunakan ‘kosmetik murahan’ menenggelamkan nasihat pakar kecantikan dan kesihatan, walaupun bahaya mengenai bahan terlarang sudah acap kali dibincangkan. Berbeza sama sekali dengan produk Mary Kay. Mary Kay tidak mengandungi bahan-bahan kimia dan bahan-bahan terlarang yang berbahaya kepada kulit dan kesihatan anda kerana produk Mary Kay diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan semulajadi. 
Keinginan menukar kulit wajah sebenarnya menunjukkan seseorang individu itu tidak yakin dengan diri sendiri. Jika anda menganggap kecantikan diukur pada warna kulit, bermakna tafsiran anda sangat sempit.

Kecantikan seseorang wanita tidak hanya terletak pada warna kulit atau tebalnya solekan di muka. Ukuran kecantikan sejagat membabitkan jati diri dan keperibadian mulia.

Bagaimanapun, bukan semua orang boleh menerima pendapat begini. Dalam satu kaji selidik oleh Synovate pada 2004, 61 peratus wanita dari lima negara iaitu Hong Kong, Malaysia, Filipina, Korea Selatan dan Taiwan berkata, mereka tampak lebih muda jika memiliki kulit cerah.

Kaji selidik berkenaan juga mendapati, 50 peratus wanita Filipina, 45 peratus wanita Hong Kong dan 41 peratus wanita Malaysia menggunakan produk pencerah wajah.

Kenapa warna kulit kita berbeza-beza? Warna kulit ditentukan oleh penghasilan melanin pada lapisan sel bawah kulit. Lebih banyak melanin dihasilkan, kulit akan menjadi lebih gelap.

Tuhan tidak akan mencipta sesuatu tanpa fungsi tertentu dan melanin adalah daya pertahanan semula jadi untuk kulit terhadap sinar ultra lembayung dalam cahaya matahari.Tanpa melanin, kulit kita sebenarnya lemah dan perlu dilindungi daripada cahaya matahari bagi mengelak kemungkinan mendapat kanser kulit.

Malangnya, ramai tidak sedar hakikat ini dan ingin membuang bahan berkenaan supaya tampak lebih cantik.
Sebelum anda mencuba mana-mana produk kecantikan, terutama jenama yang tidak pernah didengar sebelum ini, satu perkara perlu diingat iaitu anda memperjudikan bahagian paling penting iaitu muka untuk menerima apa jua kesan sampingan produk berkenaan.

Jadi sebelum melumurkan sebarang krim, tanya pada diri, sanggupkah anda menjadikan muka sebagai tempat ujian yang tidak pasti lagi kesannya?
Hidrokuinon sebenarnya bahan peluntur kuat yang digunakan dalam industri fotografi, getah dan agen aktif melunturkan warna rambut.

Walaupun diharamkan, masih ada sesetengah pengeluar tidak bertanggungjawab dan ingin mengaut keuntungan menggunakan bahan aktif berbahaya seperti monobenzil dan monometil hidrokuinon, raksa, asid askorbik dan peroksida dalam produk mereka untuk membolehkan pengguna melihat kesan cepat seperti diharapkan kebanyakan wanita.

Baik hidrokuinon atau raksa, kedua-dua ada bertindak dengan cara lebih kurang sama. Pada peringkat awal penggunaan, kulit menjadi cerah manakala parut dan pigmentasi hilang kerana hidrokuinon dan raksa menghalang penghasilan melanin.

Melihat kesan diharapkan, ramai wanita menganggap ia produk baik dan terus menggunakannya bagi mengekalkan kecantikan yang baru dimiliki. Di sinilah bermulanya masalah mereka. Hidrokuinon atau raksa yang disapu pada kulit akan bertindak balas dengan sinar ultra lembayung (UV) dan berlakulah proses pengoksidaan semula.

Mungkin ada yang tidak faham proses pengoksidaan ini. Ada cara mudah untuk memahaminya. Hiris sebiji epal dan biarkan ia seketika. Selepas beberapa minit anda lihat epal bertukar menjadi coklat. Ini bermakna proses pengoksidaan berlaku dan begitu juga yang terjadi kepada kulit anda.

Proses pengoksidaan semula menghasilkan lebih banyak pigmentasi dan mempercepatkan penuaan. Warna kulit menjadi tidak rata dan nampak ada kesan tompok hitam. Untuk membetulkan semula keadaan ini, lebih banyak hidrokuinon diperlukan dan proses sama akan berulang.
Pada masa sama, penghasilan melanin akan terhenti. Ketiadaan melanin bermakna kulit hilang daya perlindungannya dan sangat lemah. Ia sangat sensitif pada cahaya matahari dan lebih mudah mendapat kanser kulit.

Logam berat seperti raksa bukan saja merosakkan, tetapi berkumpul di dalam sel di bawah kulit dan boleh berpindah ke sel lain hingga sampai ke organ lain.
Pengumpulan raksa boleh menyebabkan keracunan hati dan kerosakan buah pinggang — dua organ utama yang bertindak sebagai penapis bahan toksik.

Seperkara yang perlu diingat, lebih cepat sesuatu produk itu mampu mencerahkan kulit anda, bermakna kepekatan bahan pemutih dalam produk itu lebih tinggi. 

Antara bahan aktif berbahaya dalam produk kecantikan ialah:



  • Hidrokuinon — Menghentikan penghasilan melanin iaitu bahan yang melindungi kulit daripada sinaran ultra lembayung. Apabila menggunakan produk mengandungi bahan ini, kulit muka menjadi kemerahan, rasa pedih dan terbakar apabila terkena cahaya matahari terik.
    Penggunaan berterusan menyebabkan warna kulit tidak sekata dan bertompok hitam. Hidrokuinon juga boleh meresap ke dalam sel dan memasuki aliran darah. Pengumpulan hidrokuinon dalam badan boleh menjejaskan pendengaran dan menyebabkan pelbagai masalah lain seperti menggigil, mual, muntah, sakit kepala, sukar bernafas, sawan dan mungkin koma.


  • Trietinon — Kulit menggelupas, kering, sensitif pada cahaya matahari dan banyak jeragat.


  • Raksa — Kesan raksa kepada kulit sama seperti hidrokuinon dan pengumpulannya dalam badan boleh menyebabkan seseorang mengalami pelbagai masalah, antaranya muntah, cirit-birit, keracunan hati dan buah pinggang serta gangguan saraf.

    Pembelian produk kosmetik adalah satu pelaburan. Justeru, pastikan wang anda dilabur untuk produk berkualiti dan boleh dipercayai. Proses ini mungkin mengambil masa kerana semua pengeluar mendakwa menggunakan bahan semula jadi dalam produk mereka. Seperkara lagi, usah cepat terpengaruh dengan penampilan model atau jurucakap sesuatu produk kerana pemilihan mereka dibuat berdasarkan wajah dan kulit yang sememangnya cantik.

    Selain itu, jika produk yang diperkenalkan kepada anda tiada label bahan yang digunakan, talian atau laman web pengeluar, lupakan saja niat anda untuk mencubanya.

    Jadilah pelabur bijak kerana pelaburan dalam penjagaan kecantikan bukan hanya membabitkan wang, tetapi masa dan paling penting, kulit muka anda.
    Jangan jadikan muka sebagai medan melakukan ujian keberkesanan bahan terlarang kerana dikhuatiri kesan sampingannya kekal sehingga tua.

    Berdasarkan buku panduan Kosmetik dan Penjagaan Diri: Bahaya dan Kesan Sampingan terbitan Persatuan Pengguna Pulau Pinang, ada cara tradisional boleh digunakan untuk mencerahkan kulit iaitu menggunakan kuning telur, minyak jagung dan sedikit air sebagai topeng muka (masker).
    Selain itu, jus nanas segar boleh menaikkan seri kulit yang kusam. Caranya, rendam tuala muka ke dalam jus nanas (campur air jika terlalu pekat) dan letak tuala pada muka selama 15 minit.

    Kandungan enzim bromelain dalam jus nanas boleh melarutkan sel kulit mati yang menyebabkan pengumpulan lebih banyak sel mati di muka.
    Kaedah tradisional ini mungkin lambat menunjukkan kesannya, tetapi yang penting ia selamat dan bebas bahan kimia berbahaya.


    Cara mudah untuk kesan hidrokuinon adalah dengan memeriksa penutup toner atau krim malam. Sekiranya terdapat kerak-kerak coklat kehitaman pada penutup toner atau penutup krim malam, maka wujudlah hidrokuinon dalam kosmetik anda. Ataupun anda boleh tuang sedikit toner ke atas tisu/kapas muka dan biarkan terdedah kepada udara selama beberapa ketika dan toner itu akan berubah warna ke coklat. Hindarilah produk tersebut kerana dalam jangkamasa panjang ianya akan menyebabkan kanser kulit.


    Apa itu Hidrokuinon?



    Hidrokuinon adalah sejenis bahan kimia penghakis yang mempunyai struktur kimia C6 H6 O2 yang digunakan dalam kosmetik untuk menghakis melanin (pelindung semulajadi pada kulit)dan pengunaan yang berterusan akan menyebabkan hiper pigmentasi dan juga boleh menyebabkan kanser kulit. pilihlah produk yang selamat dan betul-betul bebas hidrokuinon.


    Dewasa ini, terdapat lebih daripada 60,000 produk kosmetik keluaran tempatan dan luar negara yang membanjiri pasaran. Namun, daripada jumlah itu, hanya 3,000 atau lima peratus sahaja berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ini bermakna, 57,000 atau 95 peratus lagi produk kosmetik berada di pasaran tanpa berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Lebih membimbangkan, ada di antara produk kosmetik berkenaan memaparkan logo halal dan kelulusan makmal antarabangsa pada kotak produk.
    Jadi, sebelum mengunakan sebarang produk kecantikan, sebaik-baiknya ambil tahu kandungan bahan yang terkandung dalam produk yang ingin digunakan dan pastikan ianya selamat tanpa kesan sampingan.

    Beauty Consultant Mary Kay: 0194194194 :'D
  • Wednesday, June 22, 2011

    MARY KAY TimeWise Replenishing Serum +C


    Kali ni saya nak tunjukkan satu lagi produk Mary Kay yang sangat-sangat best! TimeWise Replenishing Serum +C. Untuk anda yang mementingkan kecantikan kulit wajah agar sentiasa kelihatan muda anda harus memiliki TimeWise Replenishing Serum +C ni sebagai pengganti suntikan botox!

    Fungsi TimeWise Replenishing Serum +C (7.5ml x 4)

    - Memperkasa Kolagen
    - Membantu kulit untuk kembali anjal.
    Dengan TimeWise Replenishing Serum+C dan dipertingkatkan, kulit akan kelihatan terangkat dan tegang. Formula yang kaya dengan antioksidan ini diperkaya lagi dengan sebatian kuat sumber bahan botani yang terkenal mengandungi paras vitamin C yang tinggi.
    Ekstrak buah delima
    Ekstrak kkadu plum
    Ekstrak camu camu
    Ekstrak acerola cherry
    Ekstrak blackcurrant berry

    Tambahan pula ia mengandungi bahan yang dikenali untuk meningkatkan penghasilan kolagen baru membantu mengekalkan kolagen sedia ada
    menyokong elastin. Wajah kembali muda berseri

    TAK PERLU LAGI SUNTIKAN BOTOX


    PM me for the price 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com

    Thursday, June 16, 2011

    Botanical Set Mary Kay!

    Hye all. 

    Kali ni saya akan explain tentang basic skin care untuk kulit orang Asia iaitu BOTANICAL SET MARY KAY. Botanical Set ni sebagai koleksi penjagaan kulit khusus kerana terdiri daripada 3 jenis mengikut keadaan kulit kita iaitu untuk orang yang memiliki kulit kering (dry skin), kulit normal (normal skin) dan kulit berminyak (oily skin). Kita semua mempunyai 3 ciri kulit yang saya sebutkan ni. So, sebab tu la Botanical Set ni memang direka khusus untuk kulit kita. Hubungi saya (Lemonade) 0194194194 untuk mendapatkan maklumat lanjut. Jom baca sebagai info awal untuk anda.

    FAKTA:
    Anda boleh memiliki kulit yang kelihatan cantik dengan hanya menggunakan produk penjagaan kulit yang direka khusus untuk kesesuaian jenis kulit anda!

    “ Koleksi Botanical Mary Kay ini inspirasi dari alam semulajadi dan dioptimumkan dengan teknologi kecantikan masa kini ”

    Now, kita tengok satu persatu Botanical set yang saya nyatakan tadi.

    Botanical Set Formula 1 - Dry Skin



    1- Cleanser:Cleanser di gunakan untuk membersih dan membuang mekap dgn lembut pada muka tanpa mengeringkan muka. Untuk set ini, cleanser mempunyai ekstrak hibiscus untuk mengelakkan ketidakselesaan dan rasa ketat di muka. Selepas cleanse muka, muka akan terasa bersihh dan segarr.

    2- Mask:Mask untuk set ini yang juga mempunyai ekstrak hibiscus bertindak untuk mengembalikan radiance dan membuang kotoran. Mask mempunyai bintil halus yang memecah kepada partikel lembut untuk membersihkan muka. Selepas memakai mask ini, kulit anda akan terasa lembut dan sihat.

    3- Freshener: Freshner yang diadun dengan ekstrak hibiscus adalah alcohol-free dan digunakan untuk menyegar dan menyeimbangkan kulit. Freshner juga melembut dan memberi kesekataan kepada kulit sebagai persediaan untuk pelembab.

    4- Pelembab (Moisturizer): Formula moisturizer untuk set kulit kering dimuatkan dengan hibiscus dan bunga matahari. Moisturizer yang sangat lembab memberi keselesaan dan kelembutan tanpa meminyakkan kulit. Formula moisturizer yang diperkaya ini menyeimbang kesihatan kulit dan tahap kelembapan kulit. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex) : campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat.

    (2) Ginseng : digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit.

    (3) Delima : sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya.

    (4) Oat : meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit.

    (5) Hibiscus / Bunga raya : menghilangkan rasa tegang yang tidak selesa serta kemerahan yang berkaitan dengan kulit kering

    Botanical Set Formula 2 - Normal Skin

    1- Cleanser: Cleanser di gunakan untuk membersih dan membuang mekap dgn lembut pada muka. Cleanser ini menjadikan muka menjadi tampak sihat dan segar. Cleanser ini mempunyai ekstrak formula kuntum pokok beech dan beberapa formula botani. 

    2- Mask: Mask penyegaran ini memenuhi kehendak kulit anda; iaitu melembapkan kawasan kering di muka dan sebaliknya menyerap minyak di kawasan berminyak. Ramuan mask ini termasuklah kuntum pokok beech, daun raspberry dan biji apricot. Mask ini membersihkan pori-pori kulit dan membuang bendasing dan kotoran di muka

    3- Freshener: Freshener ini menyeimbangkan kulit dan menyegarkan tanpa mengeringkan muka. Freshener set ini juga terdiri dari ekstrak kuntum pokok beech. Freshener ini mengecilkan pori-pori dan membaiki tekstur kulit agar kelihatan lebih licin dan sihat. 

    4- Pelembab (Moisturizer): Moisturizer set ini mengekalkan kelembapan kulit pada kadar lembab yang sesuai untuk kulit. Moisturizer ini menjadikan kulit lebih licin dan segar tanpa kelihatan berminyak. Moisturizer ini di adun dengan formula kuntum pokok beech dan ekstrak jojoba. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex): campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat

    (2) Ginseng: digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit

    (3) Delima: sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya

    (4) Oat: meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit

    (5) Ekstrak Putik Pokok Bic: meningkatkan proses penjagaan kulit.

    Botanical Set Formula 3 - Oily Skin


    1- Cleanser: Cleanser penyeimbang ini membersih dan memurnikan kulit tanpa mengurangkan zat-zat dan elemen penting di muka. Cleanser yg berasaskan air ini membantu menyeimbangkan kulit dan menjadikan kulit terasa segar dan halus. Cleanser ini mempunyai formula zat hazel. 

    2- Mask: deep-cleansing mask ini menyeram semua kekototan, mengawal lebihan minyak dan memperbaharui kulit. Mask ini menghaluskan pori=pori dan menjadikan muka kelihatan bersih. Mask ini mempunyai formula tanah liat kaolin dan hazel. 

    3- Freshener: Freshner yang diadun dengan ekstrak hazel adalah alcohol-free yang menyeral minyak tanpa mengeringkan kulit. Freshener yang menjernihkan kulit ini menjadikan kulit halus dan lembut. 

    4- Pelembab (Moisturizer): Formula moisturizer yg ultra-light dan tidak berminyak mengawal lebihan minyak disamping memberikan kelembapan seimbang yang diperlukan kulit. Kulit akan terasa lembut dan kelihatan bersih. Formula ini mengandungi ekstrak hazel. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex): campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat

    (2) Ginseng: digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit

    (3) Delima: sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya

    (4) Oat: meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit

    (5) Ekstrak Witch Hazel: Witch hazel mengandungi tanin, iaitu satu antioksida yang kuat untuk mengawal kerosakan kulit wajah yang diakibatkan oleh radikal bebas.

    Hubungi saya sebagai Beauty Consultant Mary Kay jika ingin merasai facial percuma menggunakan Botanical Set Mary Kay beserta make over 0194194194 (Lemonade)

    Tuesday, June 14, 2011

    SEMINAR CATALYST UNTUK AGENT DAN CUSTOMER LEMONADE

    "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST"



    PERHATIAN & KERJASAMA :)

    Anda semua adalah dialu2 kan untuk menyertai & menghadiri "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST". Dalam seminar ini, anda akan didedahkan kepada pelbagai persoalan yang sering anda ingin ketahui, seperti APA ITU CATALYST? APA ITU VCO? KENALI PRODUK2 TERBARU KELUARAN CATALYST dan banyak lagi.(speaker:Dr Razif)

    Anda juga akan boleh mengenali semua DC,STOKIS,AGEN yang berdaftar di seluruh Malaysia dan satu sesi Business Discussion tentang cara anda memasarkan produk/ membuat jualan juga akan diadakan pada hari tersebut. Details lengkap adalah seperti berikut :
    TEMPAT : FAKULTI KEJUTERAAN, TINGKAT 2,
    DEWAN KULIAH 5, UNIVERSITI MALAYA, KL

    TARIKH : 09 JULAI 2011 (SABTU)

    BAYARAN : RM 25.00 SEORANG :))
    - SEMUA PENYERTAAN PADA HARI SEMINAR AKAN DIBERI SIJIL PENYERTAAN.

    - HADIAH CABUTAN BERTUAH DISAMPAIKAN OLEH CEO CATALYST SENDIRI.

    - PENDAFTARAN TERBUKA UNTUK SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENJADI AGEN ATAU STOKIS BARU.

    - TEMPAT DUDUK ADALAH TERHAD. SESIAPA YANG DAHULU MENDAFTAR DIBERI KEUTAMAAN UNTUK MENDAPAT TEMPAT.

    - SEHELAI T'SHIRT CATALYST SECARA PERCUMA.

    - ANDA PERLU MEMBERIKAN MAKLUMAT PERIBADI YANG LENGKAP UNTUK MEMUDAHKAN PIHAK SYARIKAT.

    - PENDAFTARAN DIBUKA MULAI TARIKH HARI INI SEHINGGALAH 30 JUN 2011.

    - PEMBAYARAN BOLEH DIBUAT SELEWAT - LEWATNYA PADA TARIKH 30 JUN 2011.

    - STOKIS ATAU AGEN BOLEH MEMBELI PRODUK PADA HARI SEMINAR DIADAKAN.


    UNTUK MENYERTAI / BERMINAT MENYERTAI BENGKEL INI: 
    sila emailkan kepada saya seperti berikut :
    email : sweetstoberi@gmail.com

    SUBJECT EMAIL : SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST

    NAMA PENUH:
    NO KAD PENGENALAN:
    NO ID AHLI(JIKA ADA:
    STATUS AHLI: AGEN - (bukan ahli digalakkan menyertai)
    LOKASI / DAERAH JUALAN :
    SAIZ BAJU:

    ATAU HUBUNGI :

    LEMONADE 0194194194


    Tuesday, December 20, 2011

    HANGER KLIP TUDUNG AWNING FOR SALE

    Posted by Lemonade at 4:08 PM 1 comments
    Assalamualaikum.

    Saya kini merupakan pengedar hanger klip tudung awning. Bagi anda yang berminat untuk memiliki hanger klip bolehlah menghubungi saya untuk mendapatkan hanger klip secara by hand atau by pos. Promo price untuk hanger ini hanya RM13=10pcs. Boleh request juga sama ada anda inginkan warna Pink, Hitam atau Putih ya. Setakat ini permintaan sangat tinggi terhadap hanger klip bewarna pink. Contact saya untuk membuat sebarang tempahan: 0194194194




    Ini pula adalah contoh penggunaan hanger klip pada Tudung Fareeda Nyata Jelita.


    Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya pada bila-bila masa: 0194194194

    Friday, December 16, 2011

    Agent Catalyst di Uitm Shah Alam

    Posted by Lemonade at 9:33 PM 0 comments
    Assalamualaikum.


    Saya kini telah kembali berada di Kuala Lumpur. Kepada semua agent Lemonade Bizz dan regular customer, anda boleh mengambil produk Catalyst secara by hand atau by pos seperti biasa daripada saya di sekitar Kuala Lumpur dan Putrajaya.


    Bagi anda yang inginkan produk Catalyst khususnya kepada penuntut di Uitm Shah Alam, anda boleh menghubungi agent saya di sana 0129858254 (Miza).

    Sunday, November 13, 2011

    Kepada Agent Lemonade Catalyst dan Customer..!!!

    Posted by Lemonade at 7:58 AM 0 comments
    Perhatian kepada Agent Lemonade Catalyst dan semua customer area Kuala Lumpur dan Putrajaya!! Anda hanya boleh COD produk Catalyst n Mary Kay sehingga 18 November 2011 kerana saya berada di luar KL selama 3 minggu sehingga 11 Disember 2011. Place ur order dgn kadar segera bagi memudahkan saya mengedarkan stok anda. Kalau nak by pos still ON mcm biasa. :'D Anything juz text me as usual 0194194194

    Thursday, November 10, 2011

    KELEBIHAN TIMEWISE MOISTURE RENEWING SOFTENER

    Posted by Lemonade at 7:20 AM 0 comments
    RM90 147ml

    DR. BETH LANGE BERKATA:
    "Saiz sebenar liang roma (pori) kita tidak berubah apabila kita semakin tua. Kita kata pori bertambah besar, sebenarnya ia hanya menjadi lebih ketara akibat pengenduran dinding pori. Memang mustahil untuk mengecilkan saiz pori, namun anda boleh mengurangkan keketaraannya dengan TimeWise® Moisture Renewing Softener"

    FAKTA: KULIT YANG DIHIDRATKAN DENGAN BAIK TAMPAK LEBIH MUDA KERANA KULIT YANG TERSEDUH DENGAN LEMBAPAN KURANG MENUNJUKKAN KEDUTAN DAN TAMPAK LEBIH TEGANG SERTA LICIN


    BAGAIMANA IA BERTINDAK
    Pelembut ini dirumus khas untuk menjadikan kulit anda berasa lembut bak sutera, dihidratkan dan sedia menerima pelbagai faedah daripada setiap langkah yang berikutnya.

     Ia menyeduh kulit dengan lembapan. TimeWise® Moisture Renewing Softener mengandungi natrium hialuronat penggemar lembapan, satu humektan kuat yang bertindak seperti span pada kulit anda, membantu menarik lembapan supaya kulit anda boleh menggunakannya secara lebih berkesan. Kulit akan segera dilembapkan dan membantu kulit kelihatan lebih licin, sihat dan mudah pulih.

     Ia membantu mengurangkan keketaraan pori. TimeWise® Moisture Renewing Softener dirumus dengan mirtus komunis, sejenis ekstrak daripada pokok bunga mirtel, dan ekstrak biji lentil yang kedua-duanya dapat membantu menyokong matriks derma kulit. Tekstur kulit kelihatan halus serta dapat mengurangkan keketaraan pori dan garis-garis halus.

     Ia menjadikan kulit kelihatan lebih cerah. Dirumus dengan Niasinamida, pelembut ini membelai dan menjadikan kulit kelihatan lebih cerah, berkilau dengan seri wajah yang sihat. Niasinamida telah menunjukkan keupayaannya mengurangkan kesan kerosakan akibat dedahan kepada UV yang menyebabkan pigmentasi tidak sekata. 

     †Berdasarkan ujian in vitro

    FAEDAH DAN PERAKUAN
    Dalam satu kajian selama dua minggu*, sejumlah besar wanita bersetuju bahawa TimeWise® Moisture Renewing Softener meningkatkan hasil rejimen penjagaan kulit mereka. Di bawah ini adalah kenyataan mereka: 

     90% mengatakan kulit mereka berasa lembut dan dihidratkan
     89% mengatakan ia membantu kulit mereka kelihatan lebih licin
     87% mengatakan kulit mereka berasa disuburkan
     83% mengatakan ia membantu menambah baik tekstur kulit
     77% mengatakan ia mengurangkan keketaraan pori 
    *Keputusan yang dilaporkan dalam kajian pengguna bebas selama dua minggu.

    ** Bagi anda yang mahu mendapatkan maklumat lanjut, ingin membuat pembelian, atau ingin mencuba produk ini secara percuma boleh hubungi saya 0194194194. Ur beauty consultant Mary Kay.



    Friday, October 21, 2011

    Skin Care N Basic Makeup Class

    Posted by Lemonade at 8:25 AM 0 comments
    Di dalam Mary Kay, kami menawarkan Skin Care Class secara percuma kepada semua para pelanggan untuk mencuba produk sebelum membuat keputusan untuk membelinya. Di dalam Skin Care Class tersebut, manfaat yg akan anda perolehi adalah seperti berikut:


    1) Skin Analisis
    Kulit anda akan dikenalpasti dan set penjagaan wajah yg sesuai akan dicadangkan kepada anda untuk mencuba sendiri.

    2) Facial Session
    Semasa facial session, anda akan diajar cara2 yang betul untuk membersihkan kulit wajah.

    Antaranya:
    - Berpeluang menggunakan produk Body Care & Spa seperti Satin Hands Pampering Set / Foot Spa
    - Cara yg betul untuk membersihkan bahagian mata dan bibir dengan menggunakan Oil-Free Eye Make-Up Remover.
    - Penggunaan Cleanser dan cara-cara yg betul untuk mencuci muka.
    - Penggunaan Mask dan cara-cara yg betul untuk memakainya.
    - Penggunaan Freshener secara betul.
    - Penggunaan Moisturizer.
    - Lip spa dengan menggunakan Satin Lips Lip Mask.
    - Melembapkan bibir dengan Satin Lips Lip Balm.
    - Berpeluang untuk menggunakan supplement danbarangan lain spt Timewise Day Solution, Oil-Free Hydrating Gel, TW Firming Eye Cream, dan byk lagi..

    3) Beauty Make-Over
    Pada sessi ini, anda berpeluang untuk mencantikkan wajah anda dengan mengunakan barangan cosmetics dari Mary Kay. Antaranya seperti foundation, mineral powder foundation, eye primer, mineral eye color, eye brow, eye liner, mineral cheek color, creme lipstick, nourishine lip gloss dan macam2 lagi...

    4) Beauty Consultation
    Di akhir sessi, kita akan mengadakan consultation supaya anda dapat mencapai objective yg anda inginkan.

    Menarik bukan? Dan semua di atas adalah FREE untuk anda. 10 sen pun tak perlu bayar. :))

    Berminat?

    Sila hubungi saya utk appointment ok.
    Beauty Consultant Mary Kay
    HP No: 0194194194
    Email: sweetstoberi@gmail.com

    Wednesday, October 12, 2011

    Menjana Pendapatan Dengan Catalyst

    Posted by Lemonade at 9:42 AM 0 comments
    Assalamualaikum..

    Kepada anda yang ingin mendapatkan side income boleh hubungi saya sekiranya berminat untuk menjadi agent Catalyst. Saya ingin mencari agent yang aktif di setiap negeri. Saya pasti ramai dikalangan anda yang ingin mencari pendapatan tambahan. Produk Catalyst semakin diyakini dan permintaan terhadap produk Vco Catalyst khususnya semakin meningkat pada setiap hari. Jangan lepaskan peluang keemasan bagi anda yang inginkan pendapatan yang lebih. 

    Hanya dengan membuat pembelian bernilai RM150 anda layak menjadi agent Catalyst dan mendapat keuntungan sehingga 45%. Mana-mana student IPT or yang nak kawen tapi bajet ciput boleh la try jadi agent k. Good luck! 


    Hubungi saya: 0194194194


    Tuesday, October 4, 2011

    Kelebihan Timewise Night Restore & Recover Complex Mary Kay

    Posted by Lemonade at 9:27 AM 0 comments
    Harga RM190


    Beauty Consultant Mary Kay: Lemonade 0194194194

    Waktu malam ialah masa yang tepat untuk mencergaskan potensi penentang usia kulit. Produk penjana kuasa ini dirumus untuk mengoptimumkan daya pemulihan kulit pada waktu malam dengan mencetuskan penghasilan kolagen baru, memulihara perintang kulit dan membantu mengisi semula simpanan antioksidan yang berharga.

    FAKTA:
    Pada waktu malam, kulit anda perlu berehat daripada tekanan persekitaran yang dihadapi setiap hari, pakar bersetuju bahawa malam ialah masa yang terbaik untuk kulit kita melalui proses pemuliharaan. Timewise Night Restore & Recover Complex bertindak pada masa kritikal ini apabila kulit anda memerlukan pelbagai keperluan.


    FAEDAH DAN PERAKUAN
    7 daripada 10 wanita bersetuju bahawa kulit mereka berasa lebih muda selepas seminggu. Dan dalam satu kajian pengguna bebas selama 12 minggu, satu majoriti besar wanita bersetuju bahawa TimeWise® Night Restore & Recover Complex  mengurangkan tanda-tanda penuaan pramatang dan kerosakan akibat persekitaran sebagai antara faedah yang ketara.

     71% mengatakan ia mengurangkan keketaraan kerosakan akibat persekitaran
     70% mengatakan ia mengurangkan tanda penuaan pramatang
     69% mengatakan ia mengurangkan keketaraan garis ekspresi 
     76% mengatakan kulit berasa lebih tegang

    * Keputusan yang dilaporkan dalam satu kajian pengguna bebas selama 12 minggu

    PELANGGAN YANG DISARANKAN

     Wanita yang sedia melawan penuaan pada tahap yang seterusnya
     Wanita yang sedia menggunakan teknologi terkini dan ramuan yang paling berkesan 
     Wanita yang pernah melihat faedah ketara yang dibawakan produk TimeWise® dan ingin meningkatkan lagi faedah produk yang mereka sedang guna. 
     Wanita yang mungkin baru mengenali TimeWise® tetapi sedang mencari inovasi baru dalam penjagaan kulit 


    BAGAIMANA IA BERTINDAK
    Ahli-ahli sains di Pusat Penyelidikan Mary Kay membangunkan satu produk dengan 5 ramuan utama yang membekalkan keperluan yang paling diperlukan kulit anda:

     Ia mencetuskan penghasilan kolagen baru. TimeWise® Night Restore & Recover Complex  dirumus dengan palmitoil tetrapeptide-7, satu ramuan yang terkenal serta penting untuk mencetuskan penghasilan kolagen. 

     Ia mensasarkan matriks kulit. Komponen asas matriks derma kulit ialah kolagen, iaitu  rangka seperti jaring yang menyokong kulit. Semakin lemah matriks derma, semakin tualah orang itu akan kelihatan. Memandangkan palmitoil tetrapeptide-7 ialah ramuan yang terkenal penting untuk mencetuskan penghasilan kolagen, maka ia merupakan ramuan penting dalam produk penjagaan kulit yang dirumus untuk menentang tanda penuaan yang ketara. 

     Ia memulihara perintang kulit. Perintang yang sihat amat penting kepada kesihatan kulit, memandangkan perintang mengawal dan mengekalkan paras lembapan yang membantu kulit berfungsi  dan wajar. Sebahagian besar daripada perintang kulit terdiri daripada lipid yang fungsinya boleh disokong oleh ramuan tertentu. Sterol buah delima yang kaya dengan lipid berpotensi membantu memperkuat dan menstabilkan perintang kulit. Pusing ganti sel juga merupakan elemen penting dalam kesihatan kulit memandangkan sel yang lama boleh menghalang sel baru daripada timbul di permukaan. Ekstrak Buah Berangan telah menunjukkan keupayaannya menggalakkan pusing ganti sel.

     Ia membantu kulit pulih daripada kerosakan harian. Setiap hari, kulit terdedah kepada radikal bebas akibat dedahan UV yang menyebabkan kerosakan berpanjangan yang boleh mengumpul momentum jika tidak diatasi segera. Ekstrak Biji Kapas yang kaya dengan peptida boleh membantu kulit pulih daripada cabaran yang dihadapinya pada sebarang hari. Ekstrak Acai Berry pula membantu mengisi semula kehilangan antioksidan pada siang hari. Melainkan simpanan antioksidan ini diisi semula pada waktu malam, kerosakan yang terkumpul akan menyebabkan penuaan menjadi ketara. 

    *Berdasarkan ujian in vitro 


    RAMUAN UTAMA DAN FUNGSI

    Palmitoil Tetrapeptide-7: Mencetuskan penghasilan kolagen baru 
    Ekstrak Biji Kapas: Menggalakkan pemulihan kulit; mengurangkan kesan kerosakan harian.
    Ekstrak Acai Berry: Membantu mengisi semula kehilangan antioksidan pada siang hari
    Ekstrak Buah Berangan: Menggalakkan pusing ganti kulit
    Sterol Buah Delima: Berpotensi membantu memperkuat dan menstabilkan perintang kulit 

    * Berdasarkan ujian in vitro

     Kulit kita pada siang hari.

    Kulit kita pada waktu malam.

    **Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian, sila hubungi saya 0194194194..


    Wednesday, September 28, 2011

    Vco Catalyst Murah RM38

    Posted by Lemonade at 7:49 AM 0 comments
    Berita baik khususnya kepada orang-orang Kuantan, Pekan dan Rompin, Pahang. Anda boleh mendapatkan Vco Catalyst dengan harga yang lebih murah iaitu RM38 sebotol berbanding harga asal RM39.90 HANYA SECARA BY HAND dengan salah seorang agent saya Puan Marlia 0127564104. Dia tak ada buat penghantaran by pos tapi hanya buat jual beli secara by hand. So, kalau uol nak dapatkan Vco ke, Collagen ke or lain-lain product Catalyst dengan harga yang murah boleh hubungi beliau.


    p/s: Promosi Vco n Collagen Catalyst RM38/box akan dilanjutkan memandangkan permintaan terhadap kedua-dua produk ini amat tinggi. Lemonade Bizz mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua agent dan customer. 

    Tuesday, September 20, 2011

    Promosi Vco & Collagen Catalyst

    Posted by Lemonade at 7:05 PM 0 comments
    Promosi Vco & Collagen Catalyst sehingga 30 September 2011. Free postage 
    untuk 5 boxes Vco or Collagen. Vco only RM38 per box. Collagen only RM58 per box.

    Call or sms: 0194194194 (Lemonade)



    Monday, August 8, 2011

    Let's Go Bali by CATALYST

    Posted by Lemonade at 4:24 PM 0 comments


    LETS GO BALI 2011!

    SYARAT2 UMUM (yang mesti anda faham dan jelas)
    Terbuka kepada semua Agen  Berdaftar.
    Syarat kelayakan minimum ialah RM300 bagi AGEN.


    Top RANKING bagi 10 Agen akan diupdate oleh pihak syarikat setiap minggu

    3 0rang STOKIS & 3 orang AGEN akan memenangi percutian idaman ini!

    Tarikh akhir penyertaan : 30 September 2011

    BAGAIMANA UNTUK MENYERTAI?

    Apa AGEN perlu buat ? :
    1.Setiap AGEN perlu membuat Pembelian Sah dari mana-mana stokis atau State DC (State Distribution Coordinator) yang berdaftar.
    2.Pastikan anda menyimpan resit pembelian dari stokis dan DC sebagai rujukan.
    Ingin menyertai GO BALI 2011 Contest? Jika anda masih belum mendaftar sebagai Agen, Daftar Sekarang..! email Lemonade di sweetstoberi@gmail.com
    Apa STOKIS perlu buat?:
    1.Stokis perlu membuat Pembelian Sah dari mana-mana State DC (State Distribution Coordinator) yang berdaftar.
    2.Pastikan anda menyimpan resit pembelian dari DC sebagai rujukan.
    3.Stokis perlu merekodkan setiap pembelian agen ke dalam "Weekly Sales Report" dan "Weekly Ranking Report".
    Stokis dikehendaki menghantar "Weekly Sales Report" kepada DC Negeri setiap hujung minggu (Ahad).

    UNTUK MAKLUMAT LENGKAP LIHAT DI SINI :
    http://catalyst2u.net/gobali.html
    Pihak syarikat akan mempamerkan kedudukan terkini 10 agen dan 10 stokis di laman web. for more info visit :
    Pemenang akan diumumkan melalui laman web dan surat makluman dari syarikat.
    Pihak syarikat memantau setiap proses dan jika berlaku penipuan dan penyelewengan, penyertaan anda secara automatik akan terbatal.
    Keputusan pihak syarikat adalah muktamad dan surat-menyurat ,e-mail, sms dan MMS tidak akan dilayan.

    Tuesday, July 19, 2011

    Kesan Pengambilan Fibre Drink Catalyst

    Posted by Lemonade at 9:55 AM 0 comments
    First time saya jual Fibre Drink bila ada permintaan daripada seorang customer. Dalam masa 1-3 hari selepas mengamalakan Fibre Drink Catalyst dah nampak kesan pada beliau. 



    Now, semuanya kembali normal katanya. Dalam masa 1 minggu semasa pengambilan fibre drink berat badan beliau telah turun sebanyak 3kg. Alhamdulillah.


    * Beliau yang saya maksudkan di atas merupakan salah seorang agent saya di Johor, Nur Zeatty Mar'dianiee. 

    Thursday, June 23, 2011

    MARY KAY TIDAK MENGANDUNGI BAHAN BERBAHAYA YANG MEROSAKKAN KULIT

    Posted by Lemonade at 9:41 PM 0 comments
    Tanya apa sahaja tentang Mary Kay product: 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com

    Jika inginkan facial percuma menggunakan produk Mary Kay, sertai skin class percuma bersama saya as a Beauty Consultant Mary Kay. Masa dan hari anda yang tentukan. :'D 


    KEGHAIRAHAN sesetengah wanita untuk memiliki kulit cerah dengan cara cepat 
    menggunakan ‘kosmetik murahan’ menenggelamkan nasihat pakar kecantikan dan kesihatan, walaupun bahaya mengenai bahan terlarang sudah acap kali dibincangkan. Berbeza sama sekali dengan produk Mary Kay. Mary Kay tidak mengandungi bahan-bahan kimia dan bahan-bahan terlarang yang berbahaya kepada kulit dan kesihatan anda kerana produk Mary Kay diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan semulajadi. 
    Keinginan menukar kulit wajah sebenarnya menunjukkan seseorang individu itu tidak yakin dengan diri sendiri. Jika anda menganggap kecantikan diukur pada warna kulit, bermakna tafsiran anda sangat sempit.

    Kecantikan seseorang wanita tidak hanya terletak pada warna kulit atau tebalnya solekan di muka. Ukuran kecantikan sejagat membabitkan jati diri dan keperibadian mulia.

    Bagaimanapun, bukan semua orang boleh menerima pendapat begini. Dalam satu kaji selidik oleh Synovate pada 2004, 61 peratus wanita dari lima negara iaitu Hong Kong, Malaysia, Filipina, Korea Selatan dan Taiwan berkata, mereka tampak lebih muda jika memiliki kulit cerah.

    Kaji selidik berkenaan juga mendapati, 50 peratus wanita Filipina, 45 peratus wanita Hong Kong dan 41 peratus wanita Malaysia menggunakan produk pencerah wajah.

    Kenapa warna kulit kita berbeza-beza? Warna kulit ditentukan oleh penghasilan melanin pada lapisan sel bawah kulit. Lebih banyak melanin dihasilkan, kulit akan menjadi lebih gelap.

    Tuhan tidak akan mencipta sesuatu tanpa fungsi tertentu dan melanin adalah daya pertahanan semula jadi untuk kulit terhadap sinar ultra lembayung dalam cahaya matahari.Tanpa melanin, kulit kita sebenarnya lemah dan perlu dilindungi daripada cahaya matahari bagi mengelak kemungkinan mendapat kanser kulit.

    Malangnya, ramai tidak sedar hakikat ini dan ingin membuang bahan berkenaan supaya tampak lebih cantik.
    Sebelum anda mencuba mana-mana produk kecantikan, terutama jenama yang tidak pernah didengar sebelum ini, satu perkara perlu diingat iaitu anda memperjudikan bahagian paling penting iaitu muka untuk menerima apa jua kesan sampingan produk berkenaan.

    Jadi sebelum melumurkan sebarang krim, tanya pada diri, sanggupkah anda menjadikan muka sebagai tempat ujian yang tidak pasti lagi kesannya?
    Hidrokuinon sebenarnya bahan peluntur kuat yang digunakan dalam industri fotografi, getah dan agen aktif melunturkan warna rambut.

    Walaupun diharamkan, masih ada sesetengah pengeluar tidak bertanggungjawab dan ingin mengaut keuntungan menggunakan bahan aktif berbahaya seperti monobenzil dan monometil hidrokuinon, raksa, asid askorbik dan peroksida dalam produk mereka untuk membolehkan pengguna melihat kesan cepat seperti diharapkan kebanyakan wanita.

    Baik hidrokuinon atau raksa, kedua-dua ada bertindak dengan cara lebih kurang sama. Pada peringkat awal penggunaan, kulit menjadi cerah manakala parut dan pigmentasi hilang kerana hidrokuinon dan raksa menghalang penghasilan melanin.

    Melihat kesan diharapkan, ramai wanita menganggap ia produk baik dan terus menggunakannya bagi mengekalkan kecantikan yang baru dimiliki. Di sinilah bermulanya masalah mereka. Hidrokuinon atau raksa yang disapu pada kulit akan bertindak balas dengan sinar ultra lembayung (UV) dan berlakulah proses pengoksidaan semula.

    Mungkin ada yang tidak faham proses pengoksidaan ini. Ada cara mudah untuk memahaminya. Hiris sebiji epal dan biarkan ia seketika. Selepas beberapa minit anda lihat epal bertukar menjadi coklat. Ini bermakna proses pengoksidaan berlaku dan begitu juga yang terjadi kepada kulit anda.

    Proses pengoksidaan semula menghasilkan lebih banyak pigmentasi dan mempercepatkan penuaan. Warna kulit menjadi tidak rata dan nampak ada kesan tompok hitam. Untuk membetulkan semula keadaan ini, lebih banyak hidrokuinon diperlukan dan proses sama akan berulang.
    Pada masa sama, penghasilan melanin akan terhenti. Ketiadaan melanin bermakna kulit hilang daya perlindungannya dan sangat lemah. Ia sangat sensitif pada cahaya matahari dan lebih mudah mendapat kanser kulit.

    Logam berat seperti raksa bukan saja merosakkan, tetapi berkumpul di dalam sel di bawah kulit dan boleh berpindah ke sel lain hingga sampai ke organ lain.
    Pengumpulan raksa boleh menyebabkan keracunan hati dan kerosakan buah pinggang — dua organ utama yang bertindak sebagai penapis bahan toksik.

    Seperkara yang perlu diingat, lebih cepat sesuatu produk itu mampu mencerahkan kulit anda, bermakna kepekatan bahan pemutih dalam produk itu lebih tinggi. 

    Antara bahan aktif berbahaya dalam produk kecantikan ialah:



  • Hidrokuinon — Menghentikan penghasilan melanin iaitu bahan yang melindungi kulit daripada sinaran ultra lembayung. Apabila menggunakan produk mengandungi bahan ini, kulit muka menjadi kemerahan, rasa pedih dan terbakar apabila terkena cahaya matahari terik.
    Penggunaan berterusan menyebabkan warna kulit tidak sekata dan bertompok hitam. Hidrokuinon juga boleh meresap ke dalam sel dan memasuki aliran darah. Pengumpulan hidrokuinon dalam badan boleh menjejaskan pendengaran dan menyebabkan pelbagai masalah lain seperti menggigil, mual, muntah, sakit kepala, sukar bernafas, sawan dan mungkin koma.


  • Trietinon — Kulit menggelupas, kering, sensitif pada cahaya matahari dan banyak jeragat.


  • Raksa — Kesan raksa kepada kulit sama seperti hidrokuinon dan pengumpulannya dalam badan boleh menyebabkan seseorang mengalami pelbagai masalah, antaranya muntah, cirit-birit, keracunan hati dan buah pinggang serta gangguan saraf.

    Pembelian produk kosmetik adalah satu pelaburan. Justeru, pastikan wang anda dilabur untuk produk berkualiti dan boleh dipercayai. Proses ini mungkin mengambil masa kerana semua pengeluar mendakwa menggunakan bahan semula jadi dalam produk mereka. Seperkara lagi, usah cepat terpengaruh dengan penampilan model atau jurucakap sesuatu produk kerana pemilihan mereka dibuat berdasarkan wajah dan kulit yang sememangnya cantik.

    Selain itu, jika produk yang diperkenalkan kepada anda tiada label bahan yang digunakan, talian atau laman web pengeluar, lupakan saja niat anda untuk mencubanya.

    Jadilah pelabur bijak kerana pelaburan dalam penjagaan kecantikan bukan hanya membabitkan wang, tetapi masa dan paling penting, kulit muka anda.
    Jangan jadikan muka sebagai medan melakukan ujian keberkesanan bahan terlarang kerana dikhuatiri kesan sampingannya kekal sehingga tua.

    Berdasarkan buku panduan Kosmetik dan Penjagaan Diri: Bahaya dan Kesan Sampingan terbitan Persatuan Pengguna Pulau Pinang, ada cara tradisional boleh digunakan untuk mencerahkan kulit iaitu menggunakan kuning telur, minyak jagung dan sedikit air sebagai topeng muka (masker).
    Selain itu, jus nanas segar boleh menaikkan seri kulit yang kusam. Caranya, rendam tuala muka ke dalam jus nanas (campur air jika terlalu pekat) dan letak tuala pada muka selama 15 minit.

    Kandungan enzim bromelain dalam jus nanas boleh melarutkan sel kulit mati yang menyebabkan pengumpulan lebih banyak sel mati di muka.
    Kaedah tradisional ini mungkin lambat menunjukkan kesannya, tetapi yang penting ia selamat dan bebas bahan kimia berbahaya.


    Cara mudah untuk kesan hidrokuinon adalah dengan memeriksa penutup toner atau krim malam. Sekiranya terdapat kerak-kerak coklat kehitaman pada penutup toner atau penutup krim malam, maka wujudlah hidrokuinon dalam kosmetik anda. Ataupun anda boleh tuang sedikit toner ke atas tisu/kapas muka dan biarkan terdedah kepada udara selama beberapa ketika dan toner itu akan berubah warna ke coklat. Hindarilah produk tersebut kerana dalam jangkamasa panjang ianya akan menyebabkan kanser kulit.


    Apa itu Hidrokuinon?



    Hidrokuinon adalah sejenis bahan kimia penghakis yang mempunyai struktur kimia C6 H6 O2 yang digunakan dalam kosmetik untuk menghakis melanin (pelindung semulajadi pada kulit)dan pengunaan yang berterusan akan menyebabkan hiper pigmentasi dan juga boleh menyebabkan kanser kulit. pilihlah produk yang selamat dan betul-betul bebas hidrokuinon.


    Dewasa ini, terdapat lebih daripada 60,000 produk kosmetik keluaran tempatan dan luar negara yang membanjiri pasaran. Namun, daripada jumlah itu, hanya 3,000 atau lima peratus sahaja berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ini bermakna, 57,000 atau 95 peratus lagi produk kosmetik berada di pasaran tanpa berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Lebih membimbangkan, ada di antara produk kosmetik berkenaan memaparkan logo halal dan kelulusan makmal antarabangsa pada kotak produk.
    Jadi, sebelum mengunakan sebarang produk kecantikan, sebaik-baiknya ambil tahu kandungan bahan yang terkandung dalam produk yang ingin digunakan dan pastikan ianya selamat tanpa kesan sampingan.

    Beauty Consultant Mary Kay: 0194194194 :'D
  • Wednesday, June 22, 2011

    MARY KAY TimeWise Replenishing Serum +C

    Posted by Lemonade at 8:31 AM 0 comments

    Kali ni saya nak tunjukkan satu lagi produk Mary Kay yang sangat-sangat best! TimeWise Replenishing Serum +C. Untuk anda yang mementingkan kecantikan kulit wajah agar sentiasa kelihatan muda anda harus memiliki TimeWise Replenishing Serum +C ni sebagai pengganti suntikan botox!

    Fungsi TimeWise Replenishing Serum +C (7.5ml x 4)

    - Memperkasa Kolagen
    - Membantu kulit untuk kembali anjal.
    Dengan TimeWise Replenishing Serum+C dan dipertingkatkan, kulit akan kelihatan terangkat dan tegang. Formula yang kaya dengan antioksidan ini diperkaya lagi dengan sebatian kuat sumber bahan botani yang terkenal mengandungi paras vitamin C yang tinggi.
    Ekstrak buah delima
    Ekstrak kkadu plum
    Ekstrak camu camu
    Ekstrak acerola cherry
    Ekstrak blackcurrant berry

    Tambahan pula ia mengandungi bahan yang dikenali untuk meningkatkan penghasilan kolagen baru membantu mengekalkan kolagen sedia ada
    menyokong elastin. Wajah kembali muda berseri

    TAK PERLU LAGI SUNTIKAN BOTOX


    PM me for the price 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com

    Thursday, June 16, 2011

    Botanical Set Mary Kay!

    Posted by Lemonade at 11:50 PM 0 comments
    Hye all. 

    Kali ni saya akan explain tentang basic skin care untuk kulit orang Asia iaitu BOTANICAL SET MARY KAY. Botanical Set ni sebagai koleksi penjagaan kulit khusus kerana terdiri daripada 3 jenis mengikut keadaan kulit kita iaitu untuk orang yang memiliki kulit kering (dry skin), kulit normal (normal skin) dan kulit berminyak (oily skin). Kita semua mempunyai 3 ciri kulit yang saya sebutkan ni. So, sebab tu la Botanical Set ni memang direka khusus untuk kulit kita. Hubungi saya (Lemonade) 0194194194 untuk mendapatkan maklumat lanjut. Jom baca sebagai info awal untuk anda.

    FAKTA:
    Anda boleh memiliki kulit yang kelihatan cantik dengan hanya menggunakan produk penjagaan kulit yang direka khusus untuk kesesuaian jenis kulit anda!

    “ Koleksi Botanical Mary Kay ini inspirasi dari alam semulajadi dan dioptimumkan dengan teknologi kecantikan masa kini ”

    Now, kita tengok satu persatu Botanical set yang saya nyatakan tadi.

    Botanical Set Formula 1 - Dry Skin



    1- Cleanser:Cleanser di gunakan untuk membersih dan membuang mekap dgn lembut pada muka tanpa mengeringkan muka. Untuk set ini, cleanser mempunyai ekstrak hibiscus untuk mengelakkan ketidakselesaan dan rasa ketat di muka. Selepas cleanse muka, muka akan terasa bersihh dan segarr.

    2- Mask:Mask untuk set ini yang juga mempunyai ekstrak hibiscus bertindak untuk mengembalikan radiance dan membuang kotoran. Mask mempunyai bintil halus yang memecah kepada partikel lembut untuk membersihkan muka. Selepas memakai mask ini, kulit anda akan terasa lembut dan sihat.

    3- Freshener: Freshner yang diadun dengan ekstrak hibiscus adalah alcohol-free dan digunakan untuk menyegar dan menyeimbangkan kulit. Freshner juga melembut dan memberi kesekataan kepada kulit sebagai persediaan untuk pelembab.

    4- Pelembab (Moisturizer): Formula moisturizer untuk set kulit kering dimuatkan dengan hibiscus dan bunga matahari. Moisturizer yang sangat lembab memberi keselesaan dan kelembutan tanpa meminyakkan kulit. Formula moisturizer yang diperkaya ini menyeimbang kesihatan kulit dan tahap kelembapan kulit. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex) : campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat.

    (2) Ginseng : digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit.

    (3) Delima : sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya.

    (4) Oat : meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit.

    (5) Hibiscus / Bunga raya : menghilangkan rasa tegang yang tidak selesa serta kemerahan yang berkaitan dengan kulit kering

    Botanical Set Formula 2 - Normal Skin

    1- Cleanser: Cleanser di gunakan untuk membersih dan membuang mekap dgn lembut pada muka. Cleanser ini menjadikan muka menjadi tampak sihat dan segar. Cleanser ini mempunyai ekstrak formula kuntum pokok beech dan beberapa formula botani. 

    2- Mask: Mask penyegaran ini memenuhi kehendak kulit anda; iaitu melembapkan kawasan kering di muka dan sebaliknya menyerap minyak di kawasan berminyak. Ramuan mask ini termasuklah kuntum pokok beech, daun raspberry dan biji apricot. Mask ini membersihkan pori-pori kulit dan membuang bendasing dan kotoran di muka

    3- Freshener: Freshener ini menyeimbangkan kulit dan menyegarkan tanpa mengeringkan muka. Freshener set ini juga terdiri dari ekstrak kuntum pokok beech. Freshener ini mengecilkan pori-pori dan membaiki tekstur kulit agar kelihatan lebih licin dan sihat. 

    4- Pelembab (Moisturizer): Moisturizer set ini mengekalkan kelembapan kulit pada kadar lembab yang sesuai untuk kulit. Moisturizer ini menjadikan kulit lebih licin dan segar tanpa kelihatan berminyak. Moisturizer ini di adun dengan formula kuntum pokok beech dan ekstrak jojoba. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex): campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat

    (2) Ginseng: digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit

    (3) Delima: sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya

    (4) Oat: meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit

    (5) Ekstrak Putik Pokok Bic: meningkatkan proses penjagaan kulit.

    Botanical Set Formula 3 - Oily Skin


    1- Cleanser: Cleanser penyeimbang ini membersih dan memurnikan kulit tanpa mengurangkan zat-zat dan elemen penting di muka. Cleanser yg berasaskan air ini membantu menyeimbangkan kulit dan menjadikan kulit terasa segar dan halus. Cleanser ini mempunyai formula zat hazel. 

    2- Mask: deep-cleansing mask ini menyeram semua kekototan, mengawal lebihan minyak dan memperbaharui kulit. Mask ini menghaluskan pori=pori dan menjadikan muka kelihatan bersih. Mask ini mempunyai formula tanah liat kaolin dan hazel. 

    3- Freshener: Freshner yang diadun dengan ekstrak hazel adalah alcohol-free yang menyeral minyak tanpa mengeringkan kulit. Freshener yang menjernihkan kulit ini menjadikan kulit halus dan lembut. 

    4- Pelembab (Moisturizer): Formula moisturizer yg ultra-light dan tidak berminyak mengawal lebihan minyak disamping memberikan kelembapan seimbang yang diperlukan kulit. Kulit akan terasa lembut dan kelihatan bersih. Formula ini mengandungi ekstrak hazel. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex): campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat

    (2) Ginseng: digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit

    (3) Delima: sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya

    (4) Oat: meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit

    (5) Ekstrak Witch Hazel: Witch hazel mengandungi tanin, iaitu satu antioksida yang kuat untuk mengawal kerosakan kulit wajah yang diakibatkan oleh radikal bebas.

    Hubungi saya sebagai Beauty Consultant Mary Kay jika ingin merasai facial percuma menggunakan Botanical Set Mary Kay beserta make over 0194194194 (Lemonade)

    Tuesday, June 14, 2011

    SEMINAR CATALYST UNTUK AGENT DAN CUSTOMER LEMONADE

    Posted by Lemonade at 11:49 PM 0 comments

    "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST"



    PERHATIAN & KERJASAMA :)

    Anda semua adalah dialu2 kan untuk menyertai & menghadiri "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST". Dalam seminar ini, anda akan didedahkan kepada pelbagai persoalan yang sering anda ingin ketahui, seperti APA ITU CATALYST? APA ITU VCO? KENALI PRODUK2 TERBARU KELUARAN CATALYST dan banyak lagi.(speaker:Dr Razif)

    Anda juga akan boleh mengenali semua DC,STOKIS,AGEN yang berdaftar di seluruh Malaysia dan satu sesi Business Discussion tentang cara anda memasarkan produk/ membuat jualan juga akan diadakan pada hari tersebut. Details lengkap adalah seperti berikut :
    TEMPAT : FAKULTI KEJUTERAAN, TINGKAT 2,
    DEWAN KULIAH 5, UNIVERSITI MALAYA, KL

    TARIKH : 09 JULAI 2011 (SABTU)

    BAYARAN : RM 25.00 SEORANG :))
    - SEMUA PENYERTAAN PADA HARI SEMINAR AKAN DIBERI SIJIL PENYERTAAN.

    - HADIAH CABUTAN BERTUAH DISAMPAIKAN OLEH CEO CATALYST SENDIRI.

    - PENDAFTARAN TERBUKA UNTUK SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENJADI AGEN ATAU STOKIS BARU.

    - TEMPAT DUDUK ADALAH TERHAD. SESIAPA YANG DAHULU MENDAFTAR DIBERI KEUTAMAAN UNTUK MENDAPAT TEMPAT.

    - SEHELAI T'SHIRT CATALYST SECARA PERCUMA.

    - ANDA PERLU MEMBERIKAN MAKLUMAT PERIBADI YANG LENGKAP UNTUK MEMUDAHKAN PIHAK SYARIKAT.

    - PENDAFTARAN DIBUKA MULAI TARIKH HARI INI SEHINGGALAH 30 JUN 2011.

    - PEMBAYARAN BOLEH DIBUAT SELEWAT - LEWATNYA PADA TARIKH 30 JUN 2011.

    - STOKIS ATAU AGEN BOLEH MEMBELI PRODUK PADA HARI SEMINAR DIADAKAN.


    UNTUK MENYERTAI / BERMINAT MENYERTAI BENGKEL INI: 
    sila emailkan kepada saya seperti berikut :
    email : sweetstoberi@gmail.com

    SUBJECT EMAIL : SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST

    NAMA PENUH:
    NO KAD PENGENALAN:
    NO ID AHLI(JIKA ADA:
    STATUS AHLI: AGEN - (bukan ahli digalakkan menyertai)
    LOKASI / DAERAH JUALAN :
    SAIZ BAJU:

    ATAU HUBUNGI :

    LEMONADE 0194194194


    Template by:

    Free Blog Templates