Thursday, June 23, 2011

MARY KAY TIDAK MENGANDUNGI BAHAN BERBAHAYA YANG MEROSAKKAN KULIT

Tanya apa sahaja tentang Mary Kay product: 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com

Jika inginkan facial percuma menggunakan produk Mary Kay, sertai skin class percuma bersama saya as a Beauty Consultant Mary Kay. Masa dan hari anda yang tentukan. :'D 


KEGHAIRAHAN sesetengah wanita untuk memiliki kulit cerah dengan cara cepat 
menggunakan ‘kosmetik murahan’ menenggelamkan nasihat pakar kecantikan dan kesihatan, walaupun bahaya mengenai bahan terlarang sudah acap kali dibincangkan. Berbeza sama sekali dengan produk Mary Kay. Mary Kay tidak mengandungi bahan-bahan kimia dan bahan-bahan terlarang yang berbahaya kepada kulit dan kesihatan anda kerana produk Mary Kay diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan semulajadi. 
Keinginan menukar kulit wajah sebenarnya menunjukkan seseorang individu itu tidak yakin dengan diri sendiri. Jika anda menganggap kecantikan diukur pada warna kulit, bermakna tafsiran anda sangat sempit.

Kecantikan seseorang wanita tidak hanya terletak pada warna kulit atau tebalnya solekan di muka. Ukuran kecantikan sejagat membabitkan jati diri dan keperibadian mulia.

Bagaimanapun, bukan semua orang boleh menerima pendapat begini. Dalam satu kaji selidik oleh Synovate pada 2004, 61 peratus wanita dari lima negara iaitu Hong Kong, Malaysia, Filipina, Korea Selatan dan Taiwan berkata, mereka tampak lebih muda jika memiliki kulit cerah.

Kaji selidik berkenaan juga mendapati, 50 peratus wanita Filipina, 45 peratus wanita Hong Kong dan 41 peratus wanita Malaysia menggunakan produk pencerah wajah.

Kenapa warna kulit kita berbeza-beza? Warna kulit ditentukan oleh penghasilan melanin pada lapisan sel bawah kulit. Lebih banyak melanin dihasilkan, kulit akan menjadi lebih gelap.

Tuhan tidak akan mencipta sesuatu tanpa fungsi tertentu dan melanin adalah daya pertahanan semula jadi untuk kulit terhadap sinar ultra lembayung dalam cahaya matahari.Tanpa melanin, kulit kita sebenarnya lemah dan perlu dilindungi daripada cahaya matahari bagi mengelak kemungkinan mendapat kanser kulit.

Malangnya, ramai tidak sedar hakikat ini dan ingin membuang bahan berkenaan supaya tampak lebih cantik.
Sebelum anda mencuba mana-mana produk kecantikan, terutama jenama yang tidak pernah didengar sebelum ini, satu perkara perlu diingat iaitu anda memperjudikan bahagian paling penting iaitu muka untuk menerima apa jua kesan sampingan produk berkenaan.

Jadi sebelum melumurkan sebarang krim, tanya pada diri, sanggupkah anda menjadikan muka sebagai tempat ujian yang tidak pasti lagi kesannya?
Hidrokuinon sebenarnya bahan peluntur kuat yang digunakan dalam industri fotografi, getah dan agen aktif melunturkan warna rambut.

Walaupun diharamkan, masih ada sesetengah pengeluar tidak bertanggungjawab dan ingin mengaut keuntungan menggunakan bahan aktif berbahaya seperti monobenzil dan monometil hidrokuinon, raksa, asid askorbik dan peroksida dalam produk mereka untuk membolehkan pengguna melihat kesan cepat seperti diharapkan kebanyakan wanita.

Baik hidrokuinon atau raksa, kedua-dua ada bertindak dengan cara lebih kurang sama. Pada peringkat awal penggunaan, kulit menjadi cerah manakala parut dan pigmentasi hilang kerana hidrokuinon dan raksa menghalang penghasilan melanin.

Melihat kesan diharapkan, ramai wanita menganggap ia produk baik dan terus menggunakannya bagi mengekalkan kecantikan yang baru dimiliki. Di sinilah bermulanya masalah mereka. Hidrokuinon atau raksa yang disapu pada kulit akan bertindak balas dengan sinar ultra lembayung (UV) dan berlakulah proses pengoksidaan semula.

Mungkin ada yang tidak faham proses pengoksidaan ini. Ada cara mudah untuk memahaminya. Hiris sebiji epal dan biarkan ia seketika. Selepas beberapa minit anda lihat epal bertukar menjadi coklat. Ini bermakna proses pengoksidaan berlaku dan begitu juga yang terjadi kepada kulit anda.

Proses pengoksidaan semula menghasilkan lebih banyak pigmentasi dan mempercepatkan penuaan. Warna kulit menjadi tidak rata dan nampak ada kesan tompok hitam. Untuk membetulkan semula keadaan ini, lebih banyak hidrokuinon diperlukan dan proses sama akan berulang.
Pada masa sama, penghasilan melanin akan terhenti. Ketiadaan melanin bermakna kulit hilang daya perlindungannya dan sangat lemah. Ia sangat sensitif pada cahaya matahari dan lebih mudah mendapat kanser kulit.

Logam berat seperti raksa bukan saja merosakkan, tetapi berkumpul di dalam sel di bawah kulit dan boleh berpindah ke sel lain hingga sampai ke organ lain.
Pengumpulan raksa boleh menyebabkan keracunan hati dan kerosakan buah pinggang — dua organ utama yang bertindak sebagai penapis bahan toksik.

Seperkara yang perlu diingat, lebih cepat sesuatu produk itu mampu mencerahkan kulit anda, bermakna kepekatan bahan pemutih dalam produk itu lebih tinggi. 

Antara bahan aktif berbahaya dalam produk kecantikan ialah:



  • Hidrokuinon — Menghentikan penghasilan melanin iaitu bahan yang melindungi kulit daripada sinaran ultra lembayung. Apabila menggunakan produk mengandungi bahan ini, kulit muka menjadi kemerahan, rasa pedih dan terbakar apabila terkena cahaya matahari terik.
    Penggunaan berterusan menyebabkan warna kulit tidak sekata dan bertompok hitam. Hidrokuinon juga boleh meresap ke dalam sel dan memasuki aliran darah. Pengumpulan hidrokuinon dalam badan boleh menjejaskan pendengaran dan menyebabkan pelbagai masalah lain seperti menggigil, mual, muntah, sakit kepala, sukar bernafas, sawan dan mungkin koma.


  • Trietinon — Kulit menggelupas, kering, sensitif pada cahaya matahari dan banyak jeragat.


  • Raksa — Kesan raksa kepada kulit sama seperti hidrokuinon dan pengumpulannya dalam badan boleh menyebabkan seseorang mengalami pelbagai masalah, antaranya muntah, cirit-birit, keracunan hati dan buah pinggang serta gangguan saraf.

    Pembelian produk kosmetik adalah satu pelaburan. Justeru, pastikan wang anda dilabur untuk produk berkualiti dan boleh dipercayai. Proses ini mungkin mengambil masa kerana semua pengeluar mendakwa menggunakan bahan semula jadi dalam produk mereka. Seperkara lagi, usah cepat terpengaruh dengan penampilan model atau jurucakap sesuatu produk kerana pemilihan mereka dibuat berdasarkan wajah dan kulit yang sememangnya cantik.

    Selain itu, jika produk yang diperkenalkan kepada anda tiada label bahan yang digunakan, talian atau laman web pengeluar, lupakan saja niat anda untuk mencubanya.

    Jadilah pelabur bijak kerana pelaburan dalam penjagaan kecantikan bukan hanya membabitkan wang, tetapi masa dan paling penting, kulit muka anda.
    Jangan jadikan muka sebagai medan melakukan ujian keberkesanan bahan terlarang kerana dikhuatiri kesan sampingannya kekal sehingga tua.

    Berdasarkan buku panduan Kosmetik dan Penjagaan Diri: Bahaya dan Kesan Sampingan terbitan Persatuan Pengguna Pulau Pinang, ada cara tradisional boleh digunakan untuk mencerahkan kulit iaitu menggunakan kuning telur, minyak jagung dan sedikit air sebagai topeng muka (masker).
    Selain itu, jus nanas segar boleh menaikkan seri kulit yang kusam. Caranya, rendam tuala muka ke dalam jus nanas (campur air jika terlalu pekat) dan letak tuala pada muka selama 15 minit.

    Kandungan enzim bromelain dalam jus nanas boleh melarutkan sel kulit mati yang menyebabkan pengumpulan lebih banyak sel mati di muka.
    Kaedah tradisional ini mungkin lambat menunjukkan kesannya, tetapi yang penting ia selamat dan bebas bahan kimia berbahaya.


    Cara mudah untuk kesan hidrokuinon adalah dengan memeriksa penutup toner atau krim malam. Sekiranya terdapat kerak-kerak coklat kehitaman pada penutup toner atau penutup krim malam, maka wujudlah hidrokuinon dalam kosmetik anda. Ataupun anda boleh tuang sedikit toner ke atas tisu/kapas muka dan biarkan terdedah kepada udara selama beberapa ketika dan toner itu akan berubah warna ke coklat. Hindarilah produk tersebut kerana dalam jangkamasa panjang ianya akan menyebabkan kanser kulit.


    Apa itu Hidrokuinon?



    Hidrokuinon adalah sejenis bahan kimia penghakis yang mempunyai struktur kimia C6 H6 O2 yang digunakan dalam kosmetik untuk menghakis melanin (pelindung semulajadi pada kulit)dan pengunaan yang berterusan akan menyebabkan hiper pigmentasi dan juga boleh menyebabkan kanser kulit. pilihlah produk yang selamat dan betul-betul bebas hidrokuinon.


    Dewasa ini, terdapat lebih daripada 60,000 produk kosmetik keluaran tempatan dan luar negara yang membanjiri pasaran. Namun, daripada jumlah itu, hanya 3,000 atau lima peratus sahaja berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ini bermakna, 57,000 atau 95 peratus lagi produk kosmetik berada di pasaran tanpa berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Lebih membimbangkan, ada di antara produk kosmetik berkenaan memaparkan logo halal dan kelulusan makmal antarabangsa pada kotak produk.
    Jadi, sebelum mengunakan sebarang produk kecantikan, sebaik-baiknya ambil tahu kandungan bahan yang terkandung dalam produk yang ingin digunakan dan pastikan ianya selamat tanpa kesan sampingan.

    Beauty Consultant Mary Kay: 0194194194 :'D
  • Wednesday, June 22, 2011

    MARY KAY TimeWise Replenishing Serum +C


    Kali ni saya nak tunjukkan satu lagi produk Mary Kay yang sangat-sangat best! TimeWise Replenishing Serum +C. Untuk anda yang mementingkan kecantikan kulit wajah agar sentiasa kelihatan muda anda harus memiliki TimeWise Replenishing Serum +C ni sebagai pengganti suntikan botox!

    Fungsi TimeWise Replenishing Serum +C (7.5ml x 4)

    - Memperkasa Kolagen
    - Membantu kulit untuk kembali anjal.
    Dengan TimeWise Replenishing Serum+C dan dipertingkatkan, kulit akan kelihatan terangkat dan tegang. Formula yang kaya dengan antioksidan ini diperkaya lagi dengan sebatian kuat sumber bahan botani yang terkenal mengandungi paras vitamin C yang tinggi.
    Ekstrak buah delima
    Ekstrak kkadu plum
    Ekstrak camu camu
    Ekstrak acerola cherry
    Ekstrak blackcurrant berry

    Tambahan pula ia mengandungi bahan yang dikenali untuk meningkatkan penghasilan kolagen baru membantu mengekalkan kolagen sedia ada
    menyokong elastin. Wajah kembali muda berseri

    TAK PERLU LAGI SUNTIKAN BOTOX


    PM me for the price 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com

    Thursday, June 16, 2011

    Botanical Set Mary Kay!

    Hye all. 

    Kali ni saya akan explain tentang basic skin care untuk kulit orang Asia iaitu BOTANICAL SET MARY KAY. Botanical Set ni sebagai koleksi penjagaan kulit khusus kerana terdiri daripada 3 jenis mengikut keadaan kulit kita iaitu untuk orang yang memiliki kulit kering (dry skin), kulit normal (normal skin) dan kulit berminyak (oily skin). Kita semua mempunyai 3 ciri kulit yang saya sebutkan ni. So, sebab tu la Botanical Set ni memang direka khusus untuk kulit kita. Hubungi saya (Lemonade) 0194194194 untuk mendapatkan maklumat lanjut. Jom baca sebagai info awal untuk anda.

    FAKTA:
    Anda boleh memiliki kulit yang kelihatan cantik dengan hanya menggunakan produk penjagaan kulit yang direka khusus untuk kesesuaian jenis kulit anda!

    “ Koleksi Botanical Mary Kay ini inspirasi dari alam semulajadi dan dioptimumkan dengan teknologi kecantikan masa kini ”

    Now, kita tengok satu persatu Botanical set yang saya nyatakan tadi.

    Botanical Set Formula 1 - Dry Skin



    1- Cleanser:Cleanser di gunakan untuk membersih dan membuang mekap dgn lembut pada muka tanpa mengeringkan muka. Untuk set ini, cleanser mempunyai ekstrak hibiscus untuk mengelakkan ketidakselesaan dan rasa ketat di muka. Selepas cleanse muka, muka akan terasa bersihh dan segarr.

    2- Mask:Mask untuk set ini yang juga mempunyai ekstrak hibiscus bertindak untuk mengembalikan radiance dan membuang kotoran. Mask mempunyai bintil halus yang memecah kepada partikel lembut untuk membersihkan muka. Selepas memakai mask ini, kulit anda akan terasa lembut dan sihat.

    3- Freshener: Freshner yang diadun dengan ekstrak hibiscus adalah alcohol-free dan digunakan untuk menyegar dan menyeimbangkan kulit. Freshner juga melembut dan memberi kesekataan kepada kulit sebagai persediaan untuk pelembab.

    4- Pelembab (Moisturizer): Formula moisturizer untuk set kulit kering dimuatkan dengan hibiscus dan bunga matahari. Moisturizer yang sangat lembab memberi keselesaan dan kelembutan tanpa meminyakkan kulit. Formula moisturizer yang diperkaya ini menyeimbang kesihatan kulit dan tahap kelembapan kulit. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex) : campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat.

    (2) Ginseng : digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit.

    (3) Delima : sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya.

    (4) Oat : meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit.

    (5) Hibiscus / Bunga raya : menghilangkan rasa tegang yang tidak selesa serta kemerahan yang berkaitan dengan kulit kering

    Botanical Set Formula 2 - Normal Skin

    1- Cleanser: Cleanser di gunakan untuk membersih dan membuang mekap dgn lembut pada muka. Cleanser ini menjadikan muka menjadi tampak sihat dan segar. Cleanser ini mempunyai ekstrak formula kuntum pokok beech dan beberapa formula botani. 

    2- Mask: Mask penyegaran ini memenuhi kehendak kulit anda; iaitu melembapkan kawasan kering di muka dan sebaliknya menyerap minyak di kawasan berminyak. Ramuan mask ini termasuklah kuntum pokok beech, daun raspberry dan biji apricot. Mask ini membersihkan pori-pori kulit dan membuang bendasing dan kotoran di muka

    3- Freshener: Freshener ini menyeimbangkan kulit dan menyegarkan tanpa mengeringkan muka. Freshener set ini juga terdiri dari ekstrak kuntum pokok beech. Freshener ini mengecilkan pori-pori dan membaiki tekstur kulit agar kelihatan lebih licin dan sihat. 

    4- Pelembab (Moisturizer): Moisturizer set ini mengekalkan kelembapan kulit pada kadar lembab yang sesuai untuk kulit. Moisturizer ini menjadikan kulit lebih licin dan segar tanpa kelihatan berminyak. Moisturizer ini di adun dengan formula kuntum pokok beech dan ekstrak jojoba. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex): campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat

    (2) Ginseng: digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit

    (3) Delima: sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya

    (4) Oat: meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit

    (5) Ekstrak Putik Pokok Bic: meningkatkan proses penjagaan kulit.

    Botanical Set Formula 3 - Oily Skin


    1- Cleanser: Cleanser penyeimbang ini membersih dan memurnikan kulit tanpa mengurangkan zat-zat dan elemen penting di muka. Cleanser yg berasaskan air ini membantu menyeimbangkan kulit dan menjadikan kulit terasa segar dan halus. Cleanser ini mempunyai formula zat hazel. 

    2- Mask: deep-cleansing mask ini menyeram semua kekototan, mengawal lebihan minyak dan memperbaharui kulit. Mask ini menghaluskan pori=pori dan menjadikan muka kelihatan bersih. Mask ini mempunyai formula tanah liat kaolin dan hazel. 

    3- Freshener: Freshner yang diadun dengan ekstrak hazel adalah alcohol-free yang menyeral minyak tanpa mengeringkan kulit. Freshener yang menjernihkan kulit ini menjadikan kulit halus dan lembut. 

    4- Pelembab (Moisturizer): Formula moisturizer yg ultra-light dan tidak berminyak mengawal lebihan minyak disamping memberikan kelembapan seimbang yang diperlukan kulit. Kulit akan terasa lembut dan kelihatan bersih. Formula ini mengandungi ekstrak hazel. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex): campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat

    (2) Ginseng: digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit

    (3) Delima: sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya

    (4) Oat: meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit

    (5) Ekstrak Witch Hazel: Witch hazel mengandungi tanin, iaitu satu antioksida yang kuat untuk mengawal kerosakan kulit wajah yang diakibatkan oleh radikal bebas.

    Hubungi saya sebagai Beauty Consultant Mary Kay jika ingin merasai facial percuma menggunakan Botanical Set Mary Kay beserta make over 0194194194 (Lemonade)

    Tuesday, June 14, 2011

    SEMINAR CATALYST UNTUK AGENT DAN CUSTOMER LEMONADE

    "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST"



    PERHATIAN & KERJASAMA :)

    Anda semua adalah dialu2 kan untuk menyertai & menghadiri "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST". Dalam seminar ini, anda akan didedahkan kepada pelbagai persoalan yang sering anda ingin ketahui, seperti APA ITU CATALYST? APA ITU VCO? KENALI PRODUK2 TERBARU KELUARAN CATALYST dan banyak lagi.(speaker:Dr Razif)

    Anda juga akan boleh mengenali semua DC,STOKIS,AGEN yang berdaftar di seluruh Malaysia dan satu sesi Business Discussion tentang cara anda memasarkan produk/ membuat jualan juga akan diadakan pada hari tersebut. Details lengkap adalah seperti berikut :
    TEMPAT : FAKULTI KEJUTERAAN, TINGKAT 2,
    DEWAN KULIAH 5, UNIVERSITI MALAYA, KL

    TARIKH : 09 JULAI 2011 (SABTU)

    BAYARAN : RM 25.00 SEORANG :))
    - SEMUA PENYERTAAN PADA HARI SEMINAR AKAN DIBERI SIJIL PENYERTAAN.

    - HADIAH CABUTAN BERTUAH DISAMPAIKAN OLEH CEO CATALYST SENDIRI.

    - PENDAFTARAN TERBUKA UNTUK SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENJADI AGEN ATAU STOKIS BARU.

    - TEMPAT DUDUK ADALAH TERHAD. SESIAPA YANG DAHULU MENDAFTAR DIBERI KEUTAMAAN UNTUK MENDAPAT TEMPAT.

    - SEHELAI T'SHIRT CATALYST SECARA PERCUMA.

    - ANDA PERLU MEMBERIKAN MAKLUMAT PERIBADI YANG LENGKAP UNTUK MEMUDAHKAN PIHAK SYARIKAT.

    - PENDAFTARAN DIBUKA MULAI TARIKH HARI INI SEHINGGALAH 30 JUN 2011.

    - PEMBAYARAN BOLEH DIBUAT SELEWAT - LEWATNYA PADA TARIKH 30 JUN 2011.

    - STOKIS ATAU AGEN BOLEH MEMBELI PRODUK PADA HARI SEMINAR DIADAKAN.


    UNTUK MENYERTAI / BERMINAT MENYERTAI BENGKEL INI: 
    sila emailkan kepada saya seperti berikut :
    email : sweetstoberi@gmail.com

    SUBJECT EMAIL : SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST

    NAMA PENUH:
    NO KAD PENGENALAN:
    NO ID AHLI(JIKA ADA:
    STATUS AHLI: AGEN - (bukan ahli digalakkan menyertai)
    LOKASI / DAERAH JUALAN :
    SAIZ BAJU:

    ATAU HUBUNGI :

    LEMONADE 0194194194


    Wednesday, June 1, 2011

    Kenapa Vco Softgel Bertukar Warna? Collagen Jadi Keras Berketul-ketul?

    Assalamualaikum.

    Kali ni saya nak share info yang sering menjadi persoalan kepada customer yang mengamalkan Vco Catalyst dan Collagen Catalyst.
     
    SOALAN 1 :Kenapa VCO Softgel Bertukar Warna?
     
     WARNA ASAL
    (dari warna kuning cerah )
    BERTUKAR KE
    warna keputih-putihan

    Kenapa? Kerana Catalyst Vco Softgel dihasilkan dari 100% bahan organik (minyak kelapa dara ) dan ianya amat sensitif bila terdapat perubahan suhu dari sekeliling (dari sejuk ke panas-panas ke sejuk)

    Jadi, untuk memastikan perkara ini tidak terjadi, anda perlu menyimpan / meletakkan botol vco softgel anda sebaik-baiknya dalam keadaaan SUHU BILIK. Tetapi jika anda nak bawa vco softgel ke mana-mana pun tak kisah. Kalau vco tu berubah colour pun, khasiat dia tak akan hilang. (boleh dimakan seperti biasa, bukan expired or bukan berkulat) Vco yang beku tu jangan risau sebab Asid dalam perut kita sendiri akan mencairkan VCO tersebut bila kita telan :'D

    ELAKKAN untuk letakkan botol vco softgel anda dI tempat yang panas, contoh : DALAM KERETA (dalam jangka masa yang lama) kerana vco akan lembik & softgel akan cair

    Penjelasan Keseluruhan(minyak akan beku bila terdapat perubahan cuaca)

    -nak lakukan eksperimen sendiri? ambil vco softgel yang biasa(kuning cerah)letakkan sebentar dalam peti ais, anda lihat apa yang terjadi pada VCO tersebut '

    SOALAN 2 :Collagen Jadi Keras Berketul-ketul?

    Kenapa? Kerana ada sesetengah pelanggan yang bawa Catalyst Collagen ini dan letakkan dalam kereta/tempat yang panas/suhu yang tidak sesuai dalam jangka masa yang lama.

    Hendaklah diingatkan, Catalyst Collagen hendaklah disimpan dalam suhu bilik dan suhu yang bersesuaian. Jika Collagen anda jadi keras/berketul-ketul ianya masih boleh dimakan dan khasiatnya masih ada cuma dah bertukar rupa dan bentuk.(BUKANNYA collagen tu masuk angin or dah expired ye)


    Setiap produk keluaran Syarikat Catalyst telah diuji oleh makmal dan telah dipastikan KUALITI nya adalah TIP TOP sebelum dijual dan diedarkan kepada anda semua :) terima kasih. Semoga dalam sesi ini soalan anda semua terjawab.

    *credit to eazycatalyst

    Thursday, June 23, 2011

    MARY KAY TIDAK MENGANDUNGI BAHAN BERBAHAYA YANG MEROSAKKAN KULIT

    Posted by Lemonade at 9:41 PM 0 comments
    Tanya apa sahaja tentang Mary Kay product: 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com

    Jika inginkan facial percuma menggunakan produk Mary Kay, sertai skin class percuma bersama saya as a Beauty Consultant Mary Kay. Masa dan hari anda yang tentukan. :'D 


    KEGHAIRAHAN sesetengah wanita untuk memiliki kulit cerah dengan cara cepat 
    menggunakan ‘kosmetik murahan’ menenggelamkan nasihat pakar kecantikan dan kesihatan, walaupun bahaya mengenai bahan terlarang sudah acap kali dibincangkan. Berbeza sama sekali dengan produk Mary Kay. Mary Kay tidak mengandungi bahan-bahan kimia dan bahan-bahan terlarang yang berbahaya kepada kulit dan kesihatan anda kerana produk Mary Kay diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan semulajadi. 
    Keinginan menukar kulit wajah sebenarnya menunjukkan seseorang individu itu tidak yakin dengan diri sendiri. Jika anda menganggap kecantikan diukur pada warna kulit, bermakna tafsiran anda sangat sempit.

    Kecantikan seseorang wanita tidak hanya terletak pada warna kulit atau tebalnya solekan di muka. Ukuran kecantikan sejagat membabitkan jati diri dan keperibadian mulia.

    Bagaimanapun, bukan semua orang boleh menerima pendapat begini. Dalam satu kaji selidik oleh Synovate pada 2004, 61 peratus wanita dari lima negara iaitu Hong Kong, Malaysia, Filipina, Korea Selatan dan Taiwan berkata, mereka tampak lebih muda jika memiliki kulit cerah.

    Kaji selidik berkenaan juga mendapati, 50 peratus wanita Filipina, 45 peratus wanita Hong Kong dan 41 peratus wanita Malaysia menggunakan produk pencerah wajah.

    Kenapa warna kulit kita berbeza-beza? Warna kulit ditentukan oleh penghasilan melanin pada lapisan sel bawah kulit. Lebih banyak melanin dihasilkan, kulit akan menjadi lebih gelap.

    Tuhan tidak akan mencipta sesuatu tanpa fungsi tertentu dan melanin adalah daya pertahanan semula jadi untuk kulit terhadap sinar ultra lembayung dalam cahaya matahari.Tanpa melanin, kulit kita sebenarnya lemah dan perlu dilindungi daripada cahaya matahari bagi mengelak kemungkinan mendapat kanser kulit.

    Malangnya, ramai tidak sedar hakikat ini dan ingin membuang bahan berkenaan supaya tampak lebih cantik.
    Sebelum anda mencuba mana-mana produk kecantikan, terutama jenama yang tidak pernah didengar sebelum ini, satu perkara perlu diingat iaitu anda memperjudikan bahagian paling penting iaitu muka untuk menerima apa jua kesan sampingan produk berkenaan.

    Jadi sebelum melumurkan sebarang krim, tanya pada diri, sanggupkah anda menjadikan muka sebagai tempat ujian yang tidak pasti lagi kesannya?
    Hidrokuinon sebenarnya bahan peluntur kuat yang digunakan dalam industri fotografi, getah dan agen aktif melunturkan warna rambut.

    Walaupun diharamkan, masih ada sesetengah pengeluar tidak bertanggungjawab dan ingin mengaut keuntungan menggunakan bahan aktif berbahaya seperti monobenzil dan monometil hidrokuinon, raksa, asid askorbik dan peroksida dalam produk mereka untuk membolehkan pengguna melihat kesan cepat seperti diharapkan kebanyakan wanita.

    Baik hidrokuinon atau raksa, kedua-dua ada bertindak dengan cara lebih kurang sama. Pada peringkat awal penggunaan, kulit menjadi cerah manakala parut dan pigmentasi hilang kerana hidrokuinon dan raksa menghalang penghasilan melanin.

    Melihat kesan diharapkan, ramai wanita menganggap ia produk baik dan terus menggunakannya bagi mengekalkan kecantikan yang baru dimiliki. Di sinilah bermulanya masalah mereka. Hidrokuinon atau raksa yang disapu pada kulit akan bertindak balas dengan sinar ultra lembayung (UV) dan berlakulah proses pengoksidaan semula.

    Mungkin ada yang tidak faham proses pengoksidaan ini. Ada cara mudah untuk memahaminya. Hiris sebiji epal dan biarkan ia seketika. Selepas beberapa minit anda lihat epal bertukar menjadi coklat. Ini bermakna proses pengoksidaan berlaku dan begitu juga yang terjadi kepada kulit anda.

    Proses pengoksidaan semula menghasilkan lebih banyak pigmentasi dan mempercepatkan penuaan. Warna kulit menjadi tidak rata dan nampak ada kesan tompok hitam. Untuk membetulkan semula keadaan ini, lebih banyak hidrokuinon diperlukan dan proses sama akan berulang.
    Pada masa sama, penghasilan melanin akan terhenti. Ketiadaan melanin bermakna kulit hilang daya perlindungannya dan sangat lemah. Ia sangat sensitif pada cahaya matahari dan lebih mudah mendapat kanser kulit.

    Logam berat seperti raksa bukan saja merosakkan, tetapi berkumpul di dalam sel di bawah kulit dan boleh berpindah ke sel lain hingga sampai ke organ lain.
    Pengumpulan raksa boleh menyebabkan keracunan hati dan kerosakan buah pinggang — dua organ utama yang bertindak sebagai penapis bahan toksik.

    Seperkara yang perlu diingat, lebih cepat sesuatu produk itu mampu mencerahkan kulit anda, bermakna kepekatan bahan pemutih dalam produk itu lebih tinggi. 

    Antara bahan aktif berbahaya dalam produk kecantikan ialah:



  • Hidrokuinon — Menghentikan penghasilan melanin iaitu bahan yang melindungi kulit daripada sinaran ultra lembayung. Apabila menggunakan produk mengandungi bahan ini, kulit muka menjadi kemerahan, rasa pedih dan terbakar apabila terkena cahaya matahari terik.
    Penggunaan berterusan menyebabkan warna kulit tidak sekata dan bertompok hitam. Hidrokuinon juga boleh meresap ke dalam sel dan memasuki aliran darah. Pengumpulan hidrokuinon dalam badan boleh menjejaskan pendengaran dan menyebabkan pelbagai masalah lain seperti menggigil, mual, muntah, sakit kepala, sukar bernafas, sawan dan mungkin koma.


  • Trietinon — Kulit menggelupas, kering, sensitif pada cahaya matahari dan banyak jeragat.


  • Raksa — Kesan raksa kepada kulit sama seperti hidrokuinon dan pengumpulannya dalam badan boleh menyebabkan seseorang mengalami pelbagai masalah, antaranya muntah, cirit-birit, keracunan hati dan buah pinggang serta gangguan saraf.

    Pembelian produk kosmetik adalah satu pelaburan. Justeru, pastikan wang anda dilabur untuk produk berkualiti dan boleh dipercayai. Proses ini mungkin mengambil masa kerana semua pengeluar mendakwa menggunakan bahan semula jadi dalam produk mereka. Seperkara lagi, usah cepat terpengaruh dengan penampilan model atau jurucakap sesuatu produk kerana pemilihan mereka dibuat berdasarkan wajah dan kulit yang sememangnya cantik.

    Selain itu, jika produk yang diperkenalkan kepada anda tiada label bahan yang digunakan, talian atau laman web pengeluar, lupakan saja niat anda untuk mencubanya.

    Jadilah pelabur bijak kerana pelaburan dalam penjagaan kecantikan bukan hanya membabitkan wang, tetapi masa dan paling penting, kulit muka anda.
    Jangan jadikan muka sebagai medan melakukan ujian keberkesanan bahan terlarang kerana dikhuatiri kesan sampingannya kekal sehingga tua.

    Berdasarkan buku panduan Kosmetik dan Penjagaan Diri: Bahaya dan Kesan Sampingan terbitan Persatuan Pengguna Pulau Pinang, ada cara tradisional boleh digunakan untuk mencerahkan kulit iaitu menggunakan kuning telur, minyak jagung dan sedikit air sebagai topeng muka (masker).
    Selain itu, jus nanas segar boleh menaikkan seri kulit yang kusam. Caranya, rendam tuala muka ke dalam jus nanas (campur air jika terlalu pekat) dan letak tuala pada muka selama 15 minit.

    Kandungan enzim bromelain dalam jus nanas boleh melarutkan sel kulit mati yang menyebabkan pengumpulan lebih banyak sel mati di muka.
    Kaedah tradisional ini mungkin lambat menunjukkan kesannya, tetapi yang penting ia selamat dan bebas bahan kimia berbahaya.


    Cara mudah untuk kesan hidrokuinon adalah dengan memeriksa penutup toner atau krim malam. Sekiranya terdapat kerak-kerak coklat kehitaman pada penutup toner atau penutup krim malam, maka wujudlah hidrokuinon dalam kosmetik anda. Ataupun anda boleh tuang sedikit toner ke atas tisu/kapas muka dan biarkan terdedah kepada udara selama beberapa ketika dan toner itu akan berubah warna ke coklat. Hindarilah produk tersebut kerana dalam jangkamasa panjang ianya akan menyebabkan kanser kulit.


    Apa itu Hidrokuinon?



    Hidrokuinon adalah sejenis bahan kimia penghakis yang mempunyai struktur kimia C6 H6 O2 yang digunakan dalam kosmetik untuk menghakis melanin (pelindung semulajadi pada kulit)dan pengunaan yang berterusan akan menyebabkan hiper pigmentasi dan juga boleh menyebabkan kanser kulit. pilihlah produk yang selamat dan betul-betul bebas hidrokuinon.


    Dewasa ini, terdapat lebih daripada 60,000 produk kosmetik keluaran tempatan dan luar negara yang membanjiri pasaran. Namun, daripada jumlah itu, hanya 3,000 atau lima peratus sahaja berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ini bermakna, 57,000 atau 95 peratus lagi produk kosmetik berada di pasaran tanpa berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Lebih membimbangkan, ada di antara produk kosmetik berkenaan memaparkan logo halal dan kelulusan makmal antarabangsa pada kotak produk.
    Jadi, sebelum mengunakan sebarang produk kecantikan, sebaik-baiknya ambil tahu kandungan bahan yang terkandung dalam produk yang ingin digunakan dan pastikan ianya selamat tanpa kesan sampingan.

    Beauty Consultant Mary Kay: 0194194194 :'D
  • Wednesday, June 22, 2011

    MARY KAY TimeWise Replenishing Serum +C

    Posted by Lemonade at 8:31 AM 0 comments

    Kali ni saya nak tunjukkan satu lagi produk Mary Kay yang sangat-sangat best! TimeWise Replenishing Serum +C. Untuk anda yang mementingkan kecantikan kulit wajah agar sentiasa kelihatan muda anda harus memiliki TimeWise Replenishing Serum +C ni sebagai pengganti suntikan botox!

    Fungsi TimeWise Replenishing Serum +C (7.5ml x 4)

    - Memperkasa Kolagen
    - Membantu kulit untuk kembali anjal.
    Dengan TimeWise Replenishing Serum+C dan dipertingkatkan, kulit akan kelihatan terangkat dan tegang. Formula yang kaya dengan antioksidan ini diperkaya lagi dengan sebatian kuat sumber bahan botani yang terkenal mengandungi paras vitamin C yang tinggi.
    Ekstrak buah delima
    Ekstrak kkadu plum
    Ekstrak camu camu
    Ekstrak acerola cherry
    Ekstrak blackcurrant berry

    Tambahan pula ia mengandungi bahan yang dikenali untuk meningkatkan penghasilan kolagen baru membantu mengekalkan kolagen sedia ada
    menyokong elastin. Wajah kembali muda berseri

    TAK PERLU LAGI SUNTIKAN BOTOX


    PM me for the price 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com

    Thursday, June 16, 2011

    Botanical Set Mary Kay!

    Posted by Lemonade at 11:50 PM 0 comments
    Hye all. 

    Kali ni saya akan explain tentang basic skin care untuk kulit orang Asia iaitu BOTANICAL SET MARY KAY. Botanical Set ni sebagai koleksi penjagaan kulit khusus kerana terdiri daripada 3 jenis mengikut keadaan kulit kita iaitu untuk orang yang memiliki kulit kering (dry skin), kulit normal (normal skin) dan kulit berminyak (oily skin). Kita semua mempunyai 3 ciri kulit yang saya sebutkan ni. So, sebab tu la Botanical Set ni memang direka khusus untuk kulit kita. Hubungi saya (Lemonade) 0194194194 untuk mendapatkan maklumat lanjut. Jom baca sebagai info awal untuk anda.

    FAKTA:
    Anda boleh memiliki kulit yang kelihatan cantik dengan hanya menggunakan produk penjagaan kulit yang direka khusus untuk kesesuaian jenis kulit anda!

    “ Koleksi Botanical Mary Kay ini inspirasi dari alam semulajadi dan dioptimumkan dengan teknologi kecantikan masa kini ”

    Now, kita tengok satu persatu Botanical set yang saya nyatakan tadi.

    Botanical Set Formula 1 - Dry Skin



    1- Cleanser:Cleanser di gunakan untuk membersih dan membuang mekap dgn lembut pada muka tanpa mengeringkan muka. Untuk set ini, cleanser mempunyai ekstrak hibiscus untuk mengelakkan ketidakselesaan dan rasa ketat di muka. Selepas cleanse muka, muka akan terasa bersihh dan segarr.

    2- Mask:Mask untuk set ini yang juga mempunyai ekstrak hibiscus bertindak untuk mengembalikan radiance dan membuang kotoran. Mask mempunyai bintil halus yang memecah kepada partikel lembut untuk membersihkan muka. Selepas memakai mask ini, kulit anda akan terasa lembut dan sihat.

    3- Freshener: Freshner yang diadun dengan ekstrak hibiscus adalah alcohol-free dan digunakan untuk menyegar dan menyeimbangkan kulit. Freshner juga melembut dan memberi kesekataan kepada kulit sebagai persediaan untuk pelembab.

    4- Pelembab (Moisturizer): Formula moisturizer untuk set kulit kering dimuatkan dengan hibiscus dan bunga matahari. Moisturizer yang sangat lembab memberi keselesaan dan kelembutan tanpa meminyakkan kulit. Formula moisturizer yang diperkaya ini menyeimbang kesihatan kulit dan tahap kelembapan kulit. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex) : campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat.

    (2) Ginseng : digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit.

    (3) Delima : sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya.

    (4) Oat : meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit.

    (5) Hibiscus / Bunga raya : menghilangkan rasa tegang yang tidak selesa serta kemerahan yang berkaitan dengan kulit kering

    Botanical Set Formula 2 - Normal Skin

    1- Cleanser: Cleanser di gunakan untuk membersih dan membuang mekap dgn lembut pada muka. Cleanser ini menjadikan muka menjadi tampak sihat dan segar. Cleanser ini mempunyai ekstrak formula kuntum pokok beech dan beberapa formula botani. 

    2- Mask: Mask penyegaran ini memenuhi kehendak kulit anda; iaitu melembapkan kawasan kering di muka dan sebaliknya menyerap minyak di kawasan berminyak. Ramuan mask ini termasuklah kuntum pokok beech, daun raspberry dan biji apricot. Mask ini membersihkan pori-pori kulit dan membuang bendasing dan kotoran di muka

    3- Freshener: Freshener ini menyeimbangkan kulit dan menyegarkan tanpa mengeringkan muka. Freshener set ini juga terdiri dari ekstrak kuntum pokok beech. Freshener ini mengecilkan pori-pori dan membaiki tekstur kulit agar kelihatan lebih licin dan sihat. 

    4- Pelembab (Moisturizer): Moisturizer set ini mengekalkan kelembapan kulit pada kadar lembab yang sesuai untuk kulit. Moisturizer ini menjadikan kulit lebih licin dan segar tanpa kelihatan berminyak. Moisturizer ini di adun dengan formula kuntum pokok beech dan ekstrak jojoba. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex): campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat

    (2) Ginseng: digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit

    (3) Delima: sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya

    (4) Oat: meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit

    (5) Ekstrak Putik Pokok Bic: meningkatkan proses penjagaan kulit.

    Botanical Set Formula 3 - Oily Skin


    1- Cleanser: Cleanser penyeimbang ini membersih dan memurnikan kulit tanpa mengurangkan zat-zat dan elemen penting di muka. Cleanser yg berasaskan air ini membantu menyeimbangkan kulit dan menjadikan kulit terasa segar dan halus. Cleanser ini mempunyai formula zat hazel. 

    2- Mask: deep-cleansing mask ini menyeram semua kekototan, mengawal lebihan minyak dan memperbaharui kulit. Mask ini menghaluskan pori=pori dan menjadikan muka kelihatan bersih. Mask ini mempunyai formula tanah liat kaolin dan hazel. 

    3- Freshener: Freshner yang diadun dengan ekstrak hazel adalah alcohol-free yang menyeral minyak tanpa mengeringkan kulit. Freshener yang menjernihkan kulit ini menjadikan kulit halus dan lembut. 

    4- Pelembab (Moisturizer): Formula moisturizer yg ultra-light dan tidak berminyak mengawal lebihan minyak disamping memberikan kelembapan seimbang yang diperlukan kulit. Kulit akan terasa lembut dan kelihatan bersih. Formula ini mengandungi ekstrak hazel. 

    BAHAN-BAHAN & FUNGSINYA:

    (1) Pengayaan-bio yang kompleks ™ (Bio-Enriched™ complex): campuran bahan-bahan yang bercirikan ginseng, delima, dan oat

    (2) Ginseng: digunakan sebagai bahan meningkatkan daya tahan kulit

    (3) Delima: sumber yang kaya dengan antioksida yang dikenalpasti mampu menyekat atau meneutralkan sebatian yang pada asalnya berbahaya

    (4) Oat: meningkatbaik penampilan kulit kerana ia menenang dan melembap serta meransangkan sistem pertahanan kulit

    (5) Ekstrak Witch Hazel: Witch hazel mengandungi tanin, iaitu satu antioksida yang kuat untuk mengawal kerosakan kulit wajah yang diakibatkan oleh radikal bebas.

    Hubungi saya sebagai Beauty Consultant Mary Kay jika ingin merasai facial percuma menggunakan Botanical Set Mary Kay beserta make over 0194194194 (Lemonade)

    Tuesday, June 14, 2011

    SEMINAR CATALYST UNTUK AGENT DAN CUSTOMER LEMONADE

    Posted by Lemonade at 11:49 PM 0 comments

    "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST"



    PERHATIAN & KERJASAMA :)

    Anda semua adalah dialu2 kan untuk menyertai & menghadiri "SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST". Dalam seminar ini, anda akan didedahkan kepada pelbagai persoalan yang sering anda ingin ketahui, seperti APA ITU CATALYST? APA ITU VCO? KENALI PRODUK2 TERBARU KELUARAN CATALYST dan banyak lagi.(speaker:Dr Razif)

    Anda juga akan boleh mengenali semua DC,STOKIS,AGEN yang berdaftar di seluruh Malaysia dan satu sesi Business Discussion tentang cara anda memasarkan produk/ membuat jualan juga akan diadakan pada hari tersebut. Details lengkap adalah seperti berikut :
    TEMPAT : FAKULTI KEJUTERAAN, TINGKAT 2,
    DEWAN KULIAH 5, UNIVERSITI MALAYA, KL

    TARIKH : 09 JULAI 2011 (SABTU)

    BAYARAN : RM 25.00 SEORANG :))
    - SEMUA PENYERTAAN PADA HARI SEMINAR AKAN DIBERI SIJIL PENYERTAAN.

    - HADIAH CABUTAN BERTUAH DISAMPAIKAN OLEH CEO CATALYST SENDIRI.

    - PENDAFTARAN TERBUKA UNTUK SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENJADI AGEN ATAU STOKIS BARU.

    - TEMPAT DUDUK ADALAH TERHAD. SESIAPA YANG DAHULU MENDAFTAR DIBERI KEUTAMAAN UNTUK MENDAPAT TEMPAT.

    - SEHELAI T'SHIRT CATALYST SECARA PERCUMA.

    - ANDA PERLU MEMBERIKAN MAKLUMAT PERIBADI YANG LENGKAP UNTUK MEMUDAHKAN PIHAK SYARIKAT.

    - PENDAFTARAN DIBUKA MULAI TARIKH HARI INI SEHINGGALAH 30 JUN 2011.

    - PEMBAYARAN BOLEH DIBUAT SELEWAT - LEWATNYA PADA TARIKH 30 JUN 2011.

    - STOKIS ATAU AGEN BOLEH MEMBELI PRODUK PADA HARI SEMINAR DIADAKAN.


    UNTUK MENYERTAI / BERMINAT MENYERTAI BENGKEL INI: 
    sila emailkan kepada saya seperti berikut :
    email : sweetstoberi@gmail.com

    SUBJECT EMAIL : SEMINAR PRODUK KESIHATAN CATALYST

    NAMA PENUH:
    NO KAD PENGENALAN:
    NO ID AHLI(JIKA ADA:
    STATUS AHLI: AGEN - (bukan ahli digalakkan menyertai)
    LOKASI / DAERAH JUALAN :
    SAIZ BAJU:

    ATAU HUBUNGI :

    LEMONADE 0194194194


    Wednesday, June 1, 2011

    Kenapa Vco Softgel Bertukar Warna? Collagen Jadi Keras Berketul-ketul?

    Posted by Lemonade at 5:08 PM 0 comments
    Assalamualaikum.

    Kali ni saya nak share info yang sering menjadi persoalan kepada customer yang mengamalkan Vco Catalyst dan Collagen Catalyst.
     
    SOALAN 1 :Kenapa VCO Softgel Bertukar Warna?
     
     WARNA ASAL
    (dari warna kuning cerah )
    BERTUKAR KE
    warna keputih-putihan

    Kenapa? Kerana Catalyst Vco Softgel dihasilkan dari 100% bahan organik (minyak kelapa dara ) dan ianya amat sensitif bila terdapat perubahan suhu dari sekeliling (dari sejuk ke panas-panas ke sejuk)

    Jadi, untuk memastikan perkara ini tidak terjadi, anda perlu menyimpan / meletakkan botol vco softgel anda sebaik-baiknya dalam keadaaan SUHU BILIK. Tetapi jika anda nak bawa vco softgel ke mana-mana pun tak kisah. Kalau vco tu berubah colour pun, khasiat dia tak akan hilang. (boleh dimakan seperti biasa, bukan expired or bukan berkulat) Vco yang beku tu jangan risau sebab Asid dalam perut kita sendiri akan mencairkan VCO tersebut bila kita telan :'D

    ELAKKAN untuk letakkan botol vco softgel anda dI tempat yang panas, contoh : DALAM KERETA (dalam jangka masa yang lama) kerana vco akan lembik & softgel akan cair

    Penjelasan Keseluruhan(minyak akan beku bila terdapat perubahan cuaca)

    -nak lakukan eksperimen sendiri? ambil vco softgel yang biasa(kuning cerah)letakkan sebentar dalam peti ais, anda lihat apa yang terjadi pada VCO tersebut '

    SOALAN 2 :Collagen Jadi Keras Berketul-ketul?

    Kenapa? Kerana ada sesetengah pelanggan yang bawa Catalyst Collagen ini dan letakkan dalam kereta/tempat yang panas/suhu yang tidak sesuai dalam jangka masa yang lama.

    Hendaklah diingatkan, Catalyst Collagen hendaklah disimpan dalam suhu bilik dan suhu yang bersesuaian. Jika Collagen anda jadi keras/berketul-ketul ianya masih boleh dimakan dan khasiatnya masih ada cuma dah bertukar rupa dan bentuk.(BUKANNYA collagen tu masuk angin or dah expired ye)


    Setiap produk keluaran Syarikat Catalyst telah diuji oleh makmal dan telah dipastikan KUALITI nya adalah TIP TOP sebelum dijual dan diedarkan kepada anda semua :) terima kasih. Semoga dalam sesi ini soalan anda semua terjawab.

    *credit to eazycatalyst

    Template by:

    Free Blog Templates