Thursday, June 7, 2012

BOTANICAL EFFECTS™ SKIN CARE MARY KAY

Hi all. On 16th April 2012, Mary telah launch new upgraded version of skin care set. Kalau dulu, nama lamanya Botanical Customized Skin Care tapi sekarang Botanical Effects Skin Care. Tetapi masih mengekalkan untuk 3 jenis skin type iaitu Formula 1 (Dry Skin), Formula 2 (Normal Skin) dan Formula 3 (Oily Skin). Untuk pengetahuan semua, Botanical adalah penjagaan kulit yang ASAS ini mengandungi 4 item dalam setiap set iaitu:

FORMULA 1 (KULIT KERING)


Kulit kering didapati harmoni dengan BENIH FLAKS dan RUMPAI LAUT, sumber yang kaya dengan asid lemak Omega 3 yang dapat melegakan ketidakselesaan kulit kering.

1. PENCUCI / CLEANSER - Membantu mengekalkan keseimbangan semulajadi kulit supaya berasa licin, lembut dan sihat.

2. TONER / FRESHEN - Memulihkan keseimbangan semulajadi kulit agar kelihatan sihat dan bersih berseri.

3. PELEMBAB / HYDTARE - Membantu mengekalkan tahap lembapan kulit agar kulit sentiasa sihat.

4. MASKER / MASK - Menanggalkan kulit mati secara lembut untuk menambahbaik struktur kulit.


                                   FORMULA 2 (KULIT NORMAL)

BUNGA KEMBOJA membantu melegakan dan menenangkan kulit normal dan TERATAI mempunyai kuasa antioksida yang melindungi daripada kerosakan alam semulajadi, meninggalkan kulit yang terpelihara dan seimbang.


1. PENCUCI / CLEANSER - Membantu mengekalkan keseimbangan semulajadi kulit agar kulit sentiasa bersih dan sihat.

2. TONER / FRESHEN - Memulih keseimbangan semulajadi kulit agar sentiasa bersih dan segar.

3. PELEMBAB / HYDRATE - Kaya dengan lembapan yang dapat membantu mengekalkan tahap lembapan kulit supaya kulit berasa selesa sepanjang hari.

4. MASKER / MASK - Menanggalkan kulit mati secara lembut untuk menambahbaik struktur kulit.

FORMULA 3 (KULIT BERMINYAK)

kulit berminyak mendapat faedah penulinan KANUKA sementara JAMBU BATU membersih liang roma dan mengurangkan minyak berlebihan untuk kulit sihat dan seimbang.
1. PENCUCI / CLEANSER - Pembersih mendalam yang mampu membersih sehingga ke liang pori kulit untuk membersih lebihan minyak pada kulit.

2. TONER / FRESHEN - Menanggalkan minyak berlebihan tanpa mengeringkan kulit dan mengurangkan penampilan pori pada kulit.

3. PELEMBAB / HYDRATE - Memberikan penghidratan yang seimbang sambil mengawal minyak berlebihan dan meniggalkan kulit yang cantik dan kemas tanpa berminyak.

4. MASKER / MASK - Membantu membesih pori dan memperhaluskan penampilan, meniggalkan kulit yang lebih cerah dan segar

PRICE untuk setiap item dalam setiap set:

Cleanser RM68
Freshener RM68
Mask RM80
Moisturizer RM80

Total RM296

Mahal..?? Tak la, mana ada. Ni tahan lama dalam 6-7 bulan. Boleh beli satu-satu kalau tak cukup bajet ya. Kalau habis awal pun cleanser n freshener tu je. Nak kulit yang sihat, cantik dan selamat diguna tanpa bahan kimia, inilah produknya. Totally botanical. 

Untuk sebarang order dan pertanyaan, sila hubungi saya di talian 0194194194 atau email sweetstoberi@gmail.com





0 comments:

Post a Comment

Thursday, June 7, 2012

BOTANICAL EFFECTS™ SKIN CARE MARY KAY

Posted by Lemonade at 12:38 PM
Hi all. On 16th April 2012, Mary telah launch new upgraded version of skin care set. Kalau dulu, nama lamanya Botanical Customized Skin Care tapi sekarang Botanical Effects Skin Care. Tetapi masih mengekalkan untuk 3 jenis skin type iaitu Formula 1 (Dry Skin), Formula 2 (Normal Skin) dan Formula 3 (Oily Skin). Untuk pengetahuan semua, Botanical adalah penjagaan kulit yang ASAS ini mengandungi 4 item dalam setiap set iaitu:

FORMULA 1 (KULIT KERING)


Kulit kering didapati harmoni dengan BENIH FLAKS dan RUMPAI LAUT, sumber yang kaya dengan asid lemak Omega 3 yang dapat melegakan ketidakselesaan kulit kering.

1. PENCUCI / CLEANSER - Membantu mengekalkan keseimbangan semulajadi kulit supaya berasa licin, lembut dan sihat.

2. TONER / FRESHEN - Memulihkan keseimbangan semulajadi kulit agar kelihatan sihat dan bersih berseri.

3. PELEMBAB / HYDTARE - Membantu mengekalkan tahap lembapan kulit agar kulit sentiasa sihat.

4. MASKER / MASK - Menanggalkan kulit mati secara lembut untuk menambahbaik struktur kulit.


                                   FORMULA 2 (KULIT NORMAL)

BUNGA KEMBOJA membantu melegakan dan menenangkan kulit normal dan TERATAI mempunyai kuasa antioksida yang melindungi daripada kerosakan alam semulajadi, meninggalkan kulit yang terpelihara dan seimbang.


1. PENCUCI / CLEANSER - Membantu mengekalkan keseimbangan semulajadi kulit agar kulit sentiasa bersih dan sihat.

2. TONER / FRESHEN - Memulih keseimbangan semulajadi kulit agar sentiasa bersih dan segar.

3. PELEMBAB / HYDRATE - Kaya dengan lembapan yang dapat membantu mengekalkan tahap lembapan kulit supaya kulit berasa selesa sepanjang hari.

4. MASKER / MASK - Menanggalkan kulit mati secara lembut untuk menambahbaik struktur kulit.

FORMULA 3 (KULIT BERMINYAK)

kulit berminyak mendapat faedah penulinan KANUKA sementara JAMBU BATU membersih liang roma dan mengurangkan minyak berlebihan untuk kulit sihat dan seimbang.
1. PENCUCI / CLEANSER - Pembersih mendalam yang mampu membersih sehingga ke liang pori kulit untuk membersih lebihan minyak pada kulit.

2. TONER / FRESHEN - Menanggalkan minyak berlebihan tanpa mengeringkan kulit dan mengurangkan penampilan pori pada kulit.

3. PELEMBAB / HYDRATE - Memberikan penghidratan yang seimbang sambil mengawal minyak berlebihan dan meniggalkan kulit yang cantik dan kemas tanpa berminyak.

4. MASKER / MASK - Membantu membesih pori dan memperhaluskan penampilan, meniggalkan kulit yang lebih cerah dan segar

PRICE untuk setiap item dalam setiap set:

Cleanser RM68
Freshener RM68
Mask RM80
Moisturizer RM80

Total RM296

Mahal..?? Tak la, mana ada. Ni tahan lama dalam 6-7 bulan. Boleh beli satu-satu kalau tak cukup bajet ya. Kalau habis awal pun cleanser n freshener tu je. Nak kulit yang sihat, cantik dan selamat diguna tanpa bahan kimia, inilah produknya. Totally botanical. 

Untuk sebarang order dan pertanyaan, sila hubungi saya di talian 0194194194 atau email sweetstoberi@gmail.com





0 comments on "BOTANICAL EFFECTS™ SKIN CARE MARY KAY"

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates