Thursday, April 7, 2011

KHASIAT COLLAGEN CATALYST


Catalyst collagen diperbuat dari sumber collagen seperti citrus (oren)


Kenapa anda perlukan collagen?
Apakah kebaikan collagen?

KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN

- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima

KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
- dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada di kulit
- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar 



- kuku tidak patah, rambut akan jadi lebih cantik

APA ITU COLLAGEN?


Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)
KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
  • kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi
KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
Hubungi saya,
Lemonade: 0194194194
Email: sweetstoberi@gmail.com

1 comments:

AmOy zEt said...

elis,,amoy nak g tao nih,..belom sampai 1minggu amoy amek collagen nih,,kulit dah licin semacam,,before that mmg ler licin,,tp yg nih licin yang mengGEBU & meMutih,,takde kusam,,pastu jerawat ade kua after 2hari amek collagen nih,,tp hari ke3 terus dia masuk balik,,n bekas2 jerawat tuh makin pudar & hilang,,,pastu bila makeup lak muka tak berminyak & makeup tahan lebih lama,muka nmpk cantek jer,,ade jugak kawan n sedara yg tegur,,lau elis nak tahu kulit amoy agak rosak disebabkan amoy ade alergik dgn seafood n macam resdung lah,,puas try mcm2 produk,,ade mkn ubat,,walaupun hilangkan simptom resdung tapi bekas2 jerawat naek tuh tetap ade,,dgn collagen nih rase yakin & percaya akan hilang "bintang2" kat muka nih,,syukur,,mungkin lepas nih order btambah kot,,=)

Post a Comment

Thursday, April 7, 2011

KHASIAT COLLAGEN CATALYST

Posted by Lemonade at 10:59 PM

Catalyst collagen diperbuat dari sumber collagen seperti citrus (oren)


Kenapa anda perlukan collagen?
Apakah kebaikan collagen?

KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN

- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima

KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
- dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada di kulit
- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar 



- kuku tidak patah, rambut akan jadi lebih cantik

APA ITU COLLAGEN?


Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)
KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
  • kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi
KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
Hubungi saya,
Lemonade: 0194194194
Email: sweetstoberi@gmail.com

1 comments on "KHASIAT COLLAGEN CATALYST"

AmOy zEt on May 2, 2011 at 12:31 AM said...

elis,,amoy nak g tao nih,..belom sampai 1minggu amoy amek collagen nih,,kulit dah licin semacam,,before that mmg ler licin,,tp yg nih licin yang mengGEBU & meMutih,,takde kusam,,pastu jerawat ade kua after 2hari amek collagen nih,,tp hari ke3 terus dia masuk balik,,n bekas2 jerawat tuh makin pudar & hilang,,,pastu bila makeup lak muka tak berminyak & makeup tahan lebih lama,muka nmpk cantek jer,,ade jugak kawan n sedara yg tegur,,lau elis nak tahu kulit amoy agak rosak disebabkan amoy ade alergik dgn seafood n macam resdung lah,,puas try mcm2 produk,,ade mkn ubat,,walaupun hilangkan simptom resdung tapi bekas2 jerawat naek tuh tetap ade,,dgn collagen nih rase yakin & percaya akan hilang "bintang2" kat muka nih,,syukur,,mungkin lepas nih order btambah kot,,=)

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates